G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

87 Yaşında Vefat Eden Usta Edebiyatçı Üstün İnanç İstanbul’da Toprağa Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü edebiyatçı Üstün İnanç, 87 yaşında İstanbul’da vefat etti. Bunun üzerine İstanbul’da bulunan Fatih Camii avlusuna getirilen İnanç’ın naaşı, burada taziyelerin kabul edildiği bir törenle yakınları tarafından karşılandı. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, yaptığı açıklamada, İnanç’ın Türk kültür ve edebiyat tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Yılmaz, İnanç’ın öğrenci yetiştirdiğini ve çeşitli eserlere imza attığını ifade etti. Ayrıca, bu toplumun hafızasında güzel bir yer edindiğini vurguladı.

İnanç’ın oğlu Emre İnanç ise babasının kendisine örnek bir hayat yaşadığını belirtti. İstanbul tarihi ve kültürünün yaşatılması adına babasının büyük çaba gösterdiğini söyleyen Emre İnanç, son dönemde Necip Fazıl Kısakürek ile ilgili hatıralarını yazmaya başlayan babasının vefatıyla bu çalışmasını yarım kaldığını ifade etti.

Cenaze namazının ardından Üstün İnanç’ın cenazesi, Eyüp Sultan’daki aile kabristanına defnedildi. Cenazeye İnanç’ın ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski milletvekilleri Hüseyin Kansu ve Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Nazif Tunç, Selman Gemuhluoğlu, Mahmut Bıyıklı, Dursun Gürlek, Mehmet Nuri Yardım, Mehmet Usta, Bayram Öz, Birol Cürgül, Bedir Acar, Fatih Koç, Kamil Engin ve Harun Yöndem gibi siyaset, edebiyat, sinema ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
87 Yaşında Vefat Eden Usta Edebiyatçı Üstün İnanç İstanbul’da Toprağa Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!