G-QXXHXL9JW0
USD34,30
EURO37,09
CNY4,81
GBP44,48
EURO/USD1,08
BIST8.944,70
Petrol72,27
GR. ALTIN3.019,58
BTC2.361.808,88

50 Yaş Üstü İçin Yumurta Tüketimi: Günlük İki Yumurta Uygun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yumurtalar, vücut için hayati öneme sahip besin maddeleridir, hem protein kaynağı olarak hem de içerdiği vitamin ve minerallerle. Yumurtaların kolesterol içermesi nedeniyle ölçülü tüketilmesi gerektiği herkesçe bilinir. Ancak bu kural, 50 yaş üstü bireyler için geçerli değil. Beslenme uzmanlarına göre, yaşlılık döneminde bireylerin tuzlu, tatlı ve işlenmiş gıdaların tüketimini azaltmaları önemlidir; ancak yumurta bu listeye dahil değil.

Uzmanlar, “Kolesterol düzeyleri normal olan yaşlı yetişkinler için kalp sağlığını destekleyen bir beslenme düzeninin parçası olarak günde iki yumurta tüketimi uygun olabilir” şeklinde açıklama yapıyor.

Yumurtalar, vücudun ihtiyaç duyduğu yüksek kaliteli protein içerir. Bu proteinler kas gelişimi ve onarımı için önemlidir. Ayrıca B vitaminleri (özellikle B12 ve riboflavin), D vitamini, A vitamini ve selenyum gibi önemli vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Yumurtalar, lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar içerir, göz sağlığını korur ve yaşa bağlı göz hastalıklarının riskini azaltır.

Yüksek protein içeriği sayesinde yumurtalar tokluk hissi sağlar ve gereksiz atıştırmaların önlenmesine yardımcı olur. Yumurtalarda bulunan kolin, beyin gelişimi ve fonksiyonları için önemli bir bileşendir, hafıza ve öğrenme süreçlerine olumlu katkıda bulunur. Ayrıca içerdiği D vitamini kemik sağlığını destekler.

Yeterli kolesterol düzeyine sahip bireylerde yumurta tüketimi kalp sağlığını olumsuz etkilemez, aksine sağlıklı bir diyetin parçası olarak kalp sağlığını destekleyebilir. Yumurtalar, bağışıklık sistemini destekleyen besin maddeleri ve antioksidanlar içerir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
50 Yaş Üstü İçin Yumurta Tüketimi: Günlük İki Yumurta Uygun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!