G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

450 Bin Filistinli, Refah’ta İsrail Saldırılarından Kaçarak Göç Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Refah’ta yoğunlaşan İsrail saldırıları sebebiyle 450 bin Filistinli, yine göç etmek zorunda kaldı. İsrail, Gazze Şeridi’ne acımasızca bombalar yağdırarak binlerce masumu öldürdü. Bu saldırılar sonucunda güvenli nokta kalmayan Gazze’de yaşayan Filistinliler, son sığındıkları yer olan Refah’tan da kaçmak zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, İsrail saldırılarının yoğunlaştığı Refah’tan 450 binden fazla Filistinlinin göç ettiği bildirildi. Ayrıca İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyine yeniden yoğun saldırılar başlatması sebebiyle Cibaliya’dan da binlerce Filistinli göç etmek zorunda kaldı.

İsrail ordusunun Nuseyrat Mülteci Kampı’nda vurduğu 3 katlı evde hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi. Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmalarıyla birlikte yıkılan binalardan enkaz altında kalan kişiler kurtarılmaya çalışıldı. İsrail ordusu, Refah’ın güneyindeki Selahaddin Sınır Kapısı yakınında keşif uçağıyla saldırı düzenledi ve saldırıda çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Refah Sınır Kapısı’nı işgal eden İsrail, Gazze’de durumu daha da kötüleştirerek Filistin halkını çaresiz bıraktı. Filistin Kızılay, İsrail’in Gazze’deki sınır kapılarını kapatmasının felakete yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu, zira yardım malzemelerinin ulaşması kesintiye uğrayabilir.

İsrail – Lübnan sınırında da gerginlik artmaya devam ediyor. İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyinde seyir halindeki bir araca düzenlediği hava saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde Hizbullah’ın Lübnan’ın güneyinden İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda ise 5 İsrail askeri yaralandı. Bu olaylar, bölgedeki tansiyonu yükselterek İsrail ile Lübnan arasındaki ilişkileri daha da gerdi.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğunlaşan saldırıları Filistin’de büyük bir insanlık drama neden oldu. Binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, evsiz kalan ve göç etmek zorunda kalan Filistinlilerin acıları devam etmekte. Bölgedeki tüm tarafların barışçıl bir çözüm bulmak adına daha fazla çaba sarf etmeleri ve insani katastrofaların önlenmesi için gerekli müdahalelerin yapılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
450 Bin Filistinli, Refah’ta İsrail Saldırılarından Kaçarak Göç Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!