G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.182,50

35 Türk Savunma Sanayii Firması DSA Etkinliğinde Boy Gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malezya Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 18’inci Defence Service Asia Exhibition and Conference (DSA) etkinliği, 35 Türk savunma sanayii firmasının katılımıyla başladı. DSA, Asya’daki en büyük savunma ve iç güvenlik fuarı olarak bilinir ve dünyanın en gelişmiş teknolojilerini, sistemlerini, donanımlarını ve elektronik harp ürünlerini sergilemektedir.

Türkiye’nin Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) liderliğinde 35 Türk savunma sanayii firması, fuarda yer alıyor. 6-9 Mayıs tarihleri arasında Kuala Lumpur’da gerçekleşen etkinliğin ilk günü oldukça yoğun ilgi gördü. SSB, fuara katılan firmalar aracılığıyla yeni iş birlikleri ve projelerin geliştirilmesine olanak sağlamayı hedefliyor.

TUSAŞ, STM, FNSS, OTOKAR, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, CANiK ve SARSILMAZ gibi öncü Türk savunma firmaları da fuara katılarak ürünlerini tanıtmaktadır. TUSAŞ, T-625 Gökbey genel maksat helikopteri ve milli havacılık motorları gibi ürünlerini sergilerken, CANiK ve ROKETSAN da yeni ihracat fırsatları arayışındadır. STM’nin Ada sınıfı korvetleri ise fuarı ziyaret eden Malezya yetkilileri tarafından ilgiyle karşılanmıştır.

Fuarda yer alan ROKETSAN, Kısa Menzilli Tanksavar Silahı KARAOK gibi ürünleri sergileyerek Malezya ve diğer bölge ülkeleriyle olan işbirliklerini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca Malezya’nın Türkiye’den savaş gemileri tedarik edeceği LMS Batch 2 ihalesi kapsamında da önemli adımlar atılmıştır. MİLGEM Ada sınıfı korvetleri de fuar kapsamında dikkat çeken ürünler arasındadır.

Bu yıl 18’incisi düzenlenen DSA etkinliği, Türk savunma sanayii firmalarının bölgedeki varlığını güçlendirmesi ve yeni iş fırsatları yaratması açısından önemli bir platform oluşturmaktadır. Malezya Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın desteklediği fuar, bölgesel iş birliklerinin ve savunma sanayii alanındaki yeniliklerin tanıtılmasına büyük katkı sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
35 Türk Savunma Sanayii Firması DSA Etkinliğinde Boy Gösterdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!