G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

3 Kıtada 12 Ülkede Ödüllü Heykel Yarışmacıları Türk Akademisyenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2015 yılından bu yana, 3 kıtada, 12 farklı ülkede düzenlenen buzdan heykel yarışmalarına katılan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve öğretim görevlisi Tayfun Konak’dan oluşan Türk heykeltraş takımı başarıları ile Türkiye’nin adını duyuruyor. Minnesota eyaletinde düzenlenen ve 17-21 Ocak tarihleri ​​arasında gerçekleşen Kar Heykel Şampiyonası’na katılan Türk takımı, “Çatlak (Crack)” adlı eserleriyle dünya ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Doç. Dr. Ceyhun Konak, takımın 2015 yılında Çin’deki yarışmaya katıldığını ve bu deneyimin profesyonel heykeltraş olduklarını ve buz heykelleri hakkında malzeme bilgilerini artırdığını belirtti. Bu yarışmada doğal malzemeler kullanarak eserler yaptıklarını ve karın ve buzun işlenmesinin çok zor olduğunu dile getirdi. Geçen sene aldıkları üçüncülük ödülünden sonra bu sene dünya ikinciliğini kazandıklarını ve toplamda 3 kıtada ve 12 ülkede yarışmalara katıldıklarını ve ülkelerini temsil etmekten gurur duyduklarını ifade etti. Ayrıca, bu başarının 10 senelik sürecin sonunda geldiğini vurguladı ve Türkiye’nin bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasını umut ettiğini ekledi.

Tayfun Konak, yaşadıkları zorlu şartlara rağmen bir sonraki yarışmada dünya birincisi olmayı hedeflediklerini belirtti ve sanatın yarışma olmadığını, asıl önemli olanın ülkelerini ve bayrağını temsil etmek olduğunu söyledi. Ayrıca, çok soğuk bir dönemde çalıştıklarını ve diğer ülkelerin avantajlarına rağmen kendi kültürleri ve sanat tecrübeleriyle başarılı olduklarına değindi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
3 Kıtada 12 Ülkede Ödüllü Heykel Yarışmacıları Türk Akademisyenler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!