USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

17 Üniversite Bitirerek Guinness Rekorlar Kitabına Girmek İstiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü olan Alpaslan Yüksel, olağanüstü bir eğitim geçmişine sahip. 47 yaşına kadar 12 farklı üniversiteyi bitirmiş olan Yüksel, şu anda dört farklı üniversitede eğitim alarak toplamda 17 üniversite bitirme hedefine doğru ilerlemekte. Bu başarılı eğitim hayatıyla Guinness Rekorlar Kitabı‘na girmeyi amaçlayan Yüksel, eğitim ve öğrenmenin yaşının öneminin olmadığının göstergesi adeta.

Alpaslan Yüksel‘in olağanüstü ve ilham verici bir eğitim hikayesi var: 47 yaşına kadar 12 üniversiteyi tamamlamış olan Yüksel, hala hazırda aynı anda dört farklı üniversitede eğitim almaya devam etmektedir.

Yüksel; 2001 yılında ilk üniversitesi olan  Erzurum Atatürk Üniversitesi İngilizce Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuştur. Eğitim hayatına öğretmenlikle başlayan Yüksel, kitap okurken “Bir öğretmen öğrenmeyi kesince, öğretmeyi de keser, böylece sabitleşir. Yol gösteremeyen bir yol işaret levhası olur. ‘Öğretmen, öğretmen olabilmesi için öğrenci kalmalıdır” sözü üzerine tekrar üniversite eğitimine karar vermiş. Öğrenmenin ve öğretmenliğin sürekli olması gerektiği fikrini kendine amaç edinmiş ve bu prensiple hem öğrenci yetiştirmiş hem de bir çok Üniversitede öğrenci olarak eğitim hayatını devam ettirmiş.

Yüksel; eğitim kararlarını ailesiyle paylaştığını, eşiyle ve oğluyla birlikte üniversite mezunu olduklarını belirtilmektedir. Oğlu üç farklı üniversiteden mezun olurken, eşi de üçüncü üniversitede eğitimine devam etmektedir. Yüksel, bu başarısında ailesinin de büyük katkısı olduğunu belirtmiştir.

Fizyoterapiden Kamu Yönetimine, Tarihten Sosyal Medya Yönetimine kadar 12 üniversite bitiren Yüksel, hali hazırda Arkeoloji, Rekreasyon Bölümü, Yaşlı Bakımı, Veterinerlik ve Laborantlık olmak üzere 4 farklı üniversitede, 4 farklı bölüm okumakta.

Alpaslan Yüksel’in sonraki hedefi, İtalyan bir vatandaşın Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki 16 üniversite rekorunu kırarak ülkesine 17. üniversite mezunu unvanını kazandırmaktır.

Bu hedefiyle eğitimde sınırların olmadığını ve her yaşta öğrenmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçladığını belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
17 Üniversite Bitirerek Guinness Rekorlar Kitabına Girmek İstiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!