G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,20
CNY4,80
GBP44,48
EURO/USD1,09
BIST8.956,03
Petrol74,67
GR. ALTIN2.941,02
BTC2.321.687,20

15 Yıl Sonra Hâlâ Cevap Bekleyen Soruşturma: Yazıcıoğlu’nun Helikopter Kazasında Neler Oluyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi’nin kurucu lideri olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmayı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda yönlendirdikleri iddia edilen 19 kişi hakkında açılan davanın 13. duruşması gerçekleştirildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, tutuksuz sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya, muhafız avukatları, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Bakan ve Sevgi Kılıç, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile partilileri yer aldı. Diğer sanıkların katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanık Davut Uçum, başka bir suçtan hükümlü olduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

### “Hırsızlıktan Dava Açılmasını Anlamıyorum”

Duruşmanın başlangıcında, Davut Uçum savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Uçum, iddianamede kendisine yöneltilen hırsızlık suçlamalarını reddetti. “Şu ana kadar delilleriyle ilgili konuyu açıkladım. Hırsızlıkla ilgili suçlamaların neden yapıldığını hiçbir zaman anlayamayacağım. Bu delilleri kimin yok ettiğini herkes biliyor. ‘Cihazları askerler çaldı’ diyenler, suçlularla iş birliği yapıyor. Bunların hepsi açık ve ben sizlere birçok hukuki delil sundum. İçinde bilirkişi raporları ve ODTÜ’nün raporu da var” ifadelerini kullandı.

### “İftiraya Maruz Kaldım”

Tutuksuz sanık Ebubekir Semih Yüksekkaya da suçlamaları reddetti ve savunmasında “Bir kaza kırım incelemesi yapılıyorsa, savcılık olmadan o bölgeye kimsenin girmesi engellenir ve çevresi güvenlik şeridiyle çevrilir. Ancak, ne yazık ki kaza soruşturması yapan ekip vazifelerini yeterince yerine getirmemiştir” şeklinde konuştu. Daha sonra, köylülerin ahırlarında helikopter parçalarının bulunmasını eleştirerek, “Üzerimize atılan en büyük iftira GPS cihazlarıdır” dedi.

### “FETÖ’ye Ulaşıyorsunuz”

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, bir önceki duruşmanın olduğu gün Diyarbakır BİKİM’de keşif için bulunduklarını ifade ederek, “Erzurum Dumlu Radar Komutanlığı’nda 14 Şubat 2014’te bir keşif gerçekleştirilmişti. Burada elde edilen veriler, askeri jetin helikopterin bulunduğu alana girdiğini ve kaybolduğunu gösteriyor” diye konuştu. Görüntülerin yanlış işlendiğini ve FETÖ bağlantısına ulaşılmakta olduğunu belirtmiştir.

### “Ortaya Koyulan Bir Delil Yok”

Davut Uçum’un avukatı Zafer Tınazcı, müvekkilinin bu kadar uzun süredir suçsuz yere yargılandığını ifade ederek, “Helikopterin üzerinde Argus ve Skymap III vardı ve bunlar çalındı. Ancak, bu cihazların varlığına dair hiç bir delil yok” dedi. Duruşmada tartışılan Argus cihazının varlığını herhangi bir şekilde kanıtlayacak bir delilin ortaya konmadığını vurguladı.

### Duruşma Ertelendi

Davanın sonunda, mahkeme heyeti duruşmayı 14 Şubat 2025’e erteledi. Duruşma sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ve Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır açıklamalarda bulundular. Bakan, Muhsin Yazıcıoğlu davasının 15 yıllık bir süreçte devam ettiğini ve bu sürecin adaletin tecellisi için önemli olduğunu ifade etti.

### “Adalet Sağlanamaz”

Remzi Çayır ise davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, “15 yıl geçti, her ne kadar aynı sözleri duyuyor olmak bizi üzse de adaleti bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Adaletin sağlanması noktasında herkesin duyarlılıkla yaklaşması gerektiğine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Yıl Sonra Hâlâ Cevap Bekleyen Soruşturma: Yazıcıoğlu’nun Helikopter Kazasında Neler Oluyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!