G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Yurt Genelinde Hava Durumu: Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarıları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden eseceği ve yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı yapılarak, Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğinden, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor.

Marmara bölgesinde hava durumu parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve batı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Rüzgarın batı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Kocaeli için hava durumu tahminleri veriliyor.

Ege bölgesinde ise hava parçalı, yer yer çok bulutlu olacak ve kıyı kesimlerinde yerel sağanak yağışlar yaşanacak. Rüzgarın kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği belirtiliyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa için hava durumu tahminleri paylaşılıyor.

Akdeniz bölgesinde hava parçalı ve az bulutlu olarak başlayacak ancak zamanla batı kesimlerinde çok bulutlu hava hakim olacak. Adana, Antalya, Hatay ve Mersin için hava durumu tahminlerine yer veriliyor.

İç Anadolu bölgesinin hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Konya gibi illere dair hava tahminleri paylaşılıyor.

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin hava durumları hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesine karşı uyarılar yapılıyor.

Denizlerde ise Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar beklendiği belirtiliyor. Tüm bu bilgiler ışığında vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yurt Genelinde Hava Durumu: Rüzgar ve Çığ Tehlikesi Uyarıları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!