G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.703,44

Yunanistan’da Şiddetli Rüzgarlarla Yayılan Yangınlar Hastaneleri Boşalttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki’nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın nedeniyle Penteli’deki Amalia Fleming Hastanesi’nin de tahliye edildiği bildirildi. Orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan, Varnava bölgesinde dün başlayan yangının rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ulaştığını bildirdi. Yüzlerce itfaiyecinin kontrol altına almak için mücadele ettiği yangın, başkent Atina’nın kuzey kesimlerinde de yayılarak birçok yerleşim yerinin tahliye edilmesine neden oldu. Yunanistan basınına göre, Penteli Çocuk Hastanesi ve 414. Askeri Hastanesi’nin ardından Amalia Fleming Hastanesi de tahliye edildi.

Yunanistan’da 1960’tan beri kaydedilen en sıcak haziran ve temmuz aylarının yaşandığı belirtiliyor. Bu durum, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının yayılmasını hızlandırarak çok sayıda evin küle dönmesine neden oldu. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yangınla mücadele ederken zorlu koşullarla karşılaştıklarını ve olağanüstü tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını ifade etti. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis ise vatandaşlardan tahliye kararlarına uymalarını isteyerek, bu uyarıya uymayanların itfaiye ekiplerini kurtarma operasyonları sırasında tehlikeye attığını belirtti. Şu ana kadar yangında 2 itfaiyeci ve 13 vatandaş hafif yaralandı.

Yangın söndürme çalışmalarına Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Fransa, İtalya ve Çekya’dan ekiplerin destek için Yunanistan’a geleceği duyuruldu. Yangına müdahalede bulunan 500’den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopter yer alıyor. Polis ve itfaiye ekipleri, uyarılara dikkat etmeyen 200’den fazla kişiyi tahliye etmiş durumda. Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşullarının orman yangınları için riskli olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. Son olarak, Yunanistan’da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında en az 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 20’den fazla kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan’da Şiddetli Rüzgarlarla Yayılan Yangınlar Hastaneleri Boşalttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!