G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Yunan Silahlı Kuvvetleri, Adalar Denizi’nde Geri Alınma Tatbikatı Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunan Silahlı Kuvvetleri, Adalar Denizi’ndeki bir adacığın geri alınmasına yönelik bir deniz tatbikatı gerçekleştirdi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın da katılımıyla yapılan tatbikata Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin tüm kollarından kuvvetler katıldı. Tatbikatın Adalar Denizi’nde bulunan Ahikerya adası yakınında gerçekleştirildiği ve gizli tutulduğu belirtildi. Tatbikatın ana senaryosu ise bir adanın ele geçirilmesine odaklandı.

Dendias, tatbikatı yakından izlemek üzere Spetsai fırkateynine helikopterle gitti. Tatbikat, Türkiye’nin gerçekleştirdiği EFES-24 tatbikatından sadece bir hafta sonra gerçekleştirilmesi dikkat çekti. Tatbikatın 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği ve Girit’in güneyinde de askeri tatbikatlar yapılacağı açıklandı.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Türk mayın avcısı TCG ANAMUR, Ege Denizi’nde Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait HS Evropi ile ortak eğitim tatbikatları gerçekleştirdi. Tatbikatta Kara Kuvvetleri’nden bir helikopter, Hava Kuvvetleri’nden 2 adet F-16, bir mayın döküş uçağı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 adet sahil güvenlik gemisi yer aldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ise 8 adet mayın avlama gemisi, bir komuta kontrol gemisi, bir firkateyn, 2 adet karakol gemisi, 2 adet helikopter, bir sualtı savunma timi, 2 adet otonom sualtı aracı ve bir insansız hava aracı tatbikata katıldı.

Bu gelişmelerin ardından Yunanistan, ilave Rafale savaş uçağı talebinde bulundu. Tatbikatlar ve askeri işbirlikler devam ederken, bölgedeki gerginliklerin seyrini önümüzdeki günler gösterecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunan Silahlı Kuvvetleri, Adalar Denizi’nde Geri Alınma Tatbikatı Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!