G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,21
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.747,67
Petrol72,62
GR. ALTIN2.921,76
BTC2.210.377,11

Yüksek Seçim Kurulu Siyasi Partilerin İtirazlarını Değerlendirdi: İşte Verilen Kararlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında siyasi partilerin itirazlarını incelemeye devam ediyor. Bugün saat 15.00’te gerçekleşen toplantıda kurul, 1 il ve 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazı sonuçlandırdı.

AK Parti’nin, Isparta Senirkent ilçesi ile Erzincan Refahiye ilçesindeki belediye başkanlığı ve il genel meclisi seçimlerinin yenilenmesi, Balıkesir’in Manyas ve İvrindi ilçelerindeki oyların yeniden sayılması, Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki mazbatanın iptal edilip ikinci sıradaki adaya verilmesi talepleri reddedildi. Yozgat Kadışehri ve Kütahya Emet ilçelerine yönelik olağanüstü itirazlar da reddedildi.

CHP’nin Karaman Ayrancı ve Adıyaman Besni ilçelerindeki itirazları da reddedildi. Ayrıca, Iğdır Tuzluca ilçesindeki mazbatanın geçersiz kılınması talebi de reddedildi.

MHP’nin Kütahya ve Yozgat’taki seçimlerle ilgili itirazları ile Ordu Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde İYİ Parti’nin talepleri de reddedildi. Yeniden Refah Partisi’nin Mardin Ömerli, Kahramanmaraş Onikişubat ve Bitlis Güroymak ilçelerindeki talepleri de reddedilenler arasında yer aldı.

DEM Parti’nin Hakkari Şemdinli, Mardin Midyat ve Batman Gercüş’teki itirazları da reddedilirken, Saadet Partisi’nin Batman Sason ilçesindeki itirazı da reddedildi. Bu itirazlar, seçim sonuçlarının değiştirilmesi gerektiğini iddia eden siyasi partiler tarafından yapılmıştı. Kurul, tüm itirazları değerlendirdikten sonra verdiği kararlarla seçim sonuçlarının kesinliğini korudu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlarla birlikte, seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilen bölgelerdeki seçmenlerin yeniden sandık başına gitmesine gerek kalmamış oldu. Bu kararlar, seçim sürecinin tamamlanmasının ardından sonuçların netleşmesine katkı sağladı. Her siyasi parti, kendi lehine sonuç alabilmek için verdiği itirazları titizlikle inceleyerek karara bağladı. Sonuç olarak, seçim sonuçlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dair yapılan itirazların büyük çoğunluğu reddedilirken, seçim sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde devam ettiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Seçim Kurulu Siyasi Partilerin İtirazlarını Değerlendirdi: İşte Verilen Kararlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!