G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,85
CNY4,87
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST9.078,64
Petrol74,75
GR. ALTIN2.905,34
BTC2.064.284,70

Yüksek Hızlı Trenin Peronu Grip Şüphesiyle Kapatıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan ana tren istasyonunda yaşanan olayda, Frankfurt’tan gelen yüksek hızlı ICE treninde seyahat eden bir yolcu ve kız arkadaşının grip benzeri semptomlar göstermesiyle peronun kapatılması gündeme geldi. BBC’nin haberine göre, sağlık ekipleri tarafından virüs taşıyor olabileceği şüphesiyle harekete geçilen yolcunun durumu endişe yarattı. Hamburg itfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, yolcunun yurt dışından geldiği ve orada enfekte olmuş bir hastayla temas halinde olduğu belirtildi. Ancak, hangi hastalıkla mücadele ettikleri konusunda net bir bilgi verilmedi.

Yaşanan olayda, tehlike arz eden durumun ardından peronun geçici olarak kapatıldığı ve güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi. Polis ve itfaiye ekipleri tarafından yolcu ve kız arkadaşı özel bir kliniğe sevk edilirken, dört numaralı peronun kapatıldığı ve daha sonra tekrar hizmete açıldığı bilgisi paylaşıldı. Hamburg Morgenpost sitesinin haberine göre, çiftin Ruanda’dan Frankfurt’a seyahat ettiği belirtildi. Ruanda’da ise Marburg virüsü salgını nedeniyle sekiz kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Yetkililer, yaşanan olayda söz konusu kişinin tıp öğrencisi olduğunu ve ateşinin bulunmadığını açıkladı. Marburg virüsü salgınıyla mücadele eden Ruanda’da ise bazı önemli kayıplar yaşanmış durumda. Olayın ardından peronun tekrar hizmete açılmasıyla birlikte istasyonda normale dönüş sağlandı. Hamburg itfaiyesi ve polis ekipleri tarafından alınan tedbirlerle, herhangi bir yayılma riskinin önüne geçildiği belirtildi.

Olayın detaylarına ilişkin haber merkezinden yapılan açıklamada, önemli bilgiler paylaşılırken, yaşanan durumun hassasiyeti vurgulandı. Almanya’nın kuzeyindeki Hamburg şehrinde yaşanan bu olay, sağlık ekipleri ve yetkililer tarafından ciddiyetle ele alınmış ve gerekli önlemler alınmıştır. Peronun kısa süreliğine kapatılmasıyla olası bir tehlikenin önüne geçildiği ve yolcuların güvenliğinin sağlandığı belirtildi. Bu tür durumlarda hızla harekete geçen ekiplerin, olası riskleri minimize etmek adına etkili bir çalışma yürüttüğü bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüksek Hızlı Trenin Peronu Grip Şüphesiyle Kapatıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!