G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.144.983,75

YSK’YA ‘VAN KARARINI İPTAL ET’ BAŞVURUSU: DEM Partili Abdullah Zeydan’a destek yürüyüşleri devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılan Van kararı başvurusunun ardından, Van’daki Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın DEM Partili Zeydan’dan alınıp AKP’li rakibine verilmesine tepkiler artıyor. Zeydan’ın yerine seçilen AKP adayı Abdulahat Arvas’a verilen mazbata büyük bir tartışma yarattı. YSK’nın önce Zeydan’ın adaylığını onayladığı ancak Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine adaylığının düşürüldüğü ortaya çıktı.

Van Valiliği, yapılan protestoların ardından kent genelinde gösteri yürüyüşlerini ve toplantıları 15 gün süreyle yasakladı. CHP ve TİP heyeti, DEM Parti yönetimi ile görüşmek üzere bölgeye gitti. Ancak polis, CHP heyetinin bulunduğu KESK Van şubesi önünde toplananlara müdahale etti ve 15 günlük eylem yasağını gerekçe gösterdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları ve birçok siyasetçi Van’da gerçekleşen protesto yürüyüşüne katıldı. Benzer şekilde, Şırnak’ta da DEM Parti’nin seçim sonuçlarına itirazlarını dile getirmek isteyen kalabalığa izin verilmedi. Polis müdahalesi sonucu 10 kişi gözaltına alındı ve 1 kişi tutuklandı.

Van’a giden siyasi parti temsilcileri kalabalığa seslenerek haksızlığa karşı mücadele etme çağrısı yaptılar. ‘Bu halkın iradesini yok saymayacağız’ diyen parti temsilcileri, YSK’ya yapılan itirazın kabul edilmesine kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladılar. DEM Parti Eş Genel Başkanları, karara karşı demokratik mücadelelerini en güçlü şekilde sürdüreceklerini ifade ettiler. Tüm bu gelişmeler, Van ve Şırnak’ta siyasi gerilimi yükseltmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK’YA ‘VAN KARARINI İPTAL ET’ BAŞVURUSU: DEM Partili Abdullah Zeydan’a destek yürüyüşleri devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!