G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.805,35

YRP’den Ayrılan Suat Pamukçu, AK Parti’ye Katıldı ve Rozeti Erdoğan Taktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, 20 Şubat’ta yerel seçime az bir süre kala partisinden ‘kuruluş ilkelerine bağlı kalmadığı’ gerekçesiyle istifa etti. Pamukçu’nun istifasının ardından AK Parti’ye katıldığı bilgisi verildi. Rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Büyük İstanbul Mitingi’nde takan Pamukçu’nun Yeniden Refah Partisi’nden istifa etme sebebi olarak, partisinin kuruluş ilkelerinden uzaklaşmasını gösterdiği belirtildi.

Suat Pamukçu’nun gerekçeli istifa açıklamasında, partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaştığını ve mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde parti görüşlerine uygun olmayan adayların belirlendiğini ifade ettiği bilgisi verildi. Aynı zamanda, Pamukçu’nun Yeniden Refah Partisi’nden istifa ettiğini saygıyla bildirdiği kaydedildi.

Suat Pamukçu, Bayburt’ta 1950 yılında doğdu ve ilköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesi’nde başarıyla tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun olan Pamukçu, 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Bayburt Milletvekili olarak 20 ve 21. Dönemlerde TBMM’de görev alan Pamukçu, KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyelikleri ile Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’nden milletvekili olarak devam eden Pamukçu, 21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Aynı zamanda Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Pamukçu, Yeniden Refah Partisi’nin Genel Sekreteri olarak da görev yapmıştır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Pamukçu, son olarak AK Parti’ye katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YRP’den Ayrılan Suat Pamukçu, AK Parti’ye Katıldı ve Rozeti Erdoğan Taktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!