G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

YÖK ve BTK Akademi İş Birliğiyle Üniversitelerde Yapay Zeka Dersleri Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YÖK ve BTK Akademi iş birliğiyle, 2024-2025 güz döneminde bazı üniversitelerin müfredatına yapay zeka dersinin dahil edileceğini açıkladı. Yapay zekanın teknolojinin geleceğindeki vazgeçilmez yeri, tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Türkiye de gelişen yapay zeka teknolojilerini kullanmak ve ilerletmek için akademik düzeyde adımlar atıyor. Abdulkadir Uraloğlu, BTK Akademi’nin altyapısının, eğitimlerinin ve derslerinin üniversiteler tarafından kullanılacağını belirtti. Bu ortak çalışma ile, üniversitelerde ihtiyaç duyulan yeni derslerin açılacağını ve bu derslerin hazırlanacağını söyledi.

Uraloğlu, dijital teknolojiler ve yapay zekayla ilgili derslerin üniversitelerin müfredatına dahil edileceğini ve BTK Akademi’den alınan derslerin üniversite dışı kazanımlar olarak öğrencilerin transkriptlerine yansıtılmasının amaçlandığını vurguladı. İlk aşamada, yeni açılan ve bu yıl öğrenci alacak yapay zeka temelli 12 ön lisans programının bazı derslerinin BTK Akademi derslerinden karşılanması üzerine çalışmaların yapıldığını belirtti. Uygun olabilecek ders eşleştirmeleri için taslak çalışmanın tamamlandığını duyuran Uraloğlu, BTK Akademi derslerinin, üniversitelerdeki hedefi ve amacı olan dersleri birebir karşılaması için düzenleme ve eklemeler yapıldığını ifade etti.

BTK Akademi dersleriyle ön lisans programlarındaki derslerin eşleştirilmesi amacıyla ders bazında rapor hazırlama çalışmaları devam ediyor. Raporların haziran sonuna kadar tamamlanması planlanıyor ve buna göre BTK Akademi, kendi dersleri üzerinde düzenleme yaparak ön lisans programlarındaki dersleri doğrudan karşılayacak şekilde YÖK dersleri havuzu oluşturacak. Pilot olarak ön lisans programlarında 2024-2025 güz döneminde okutulacak dersler için çalışmaların ağustos sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Yapay zeka neredeyse hayatın her safhasında kullanıldığı için gençlerin doğru eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, YÖK ile yapılan işbirliğinin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK ve BTK Akademi İş Birliğiyle Üniversitelerde Yapay Zeka Dersleri Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!