G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,67
CNY4,86
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol79,75
GR. ALTIN2.911,52
BTC2.148.234,87

YÖK Başkanı: “Diploma Her Kapıyı Açmaz” – Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme Konferansı’nda Önemli İtiraflar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Kariyer Günleri etkinliğinde, “Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme: Boşlukları Kapatma” konferansında önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilerin üniversite günlerinin son derece değerli olduğunu vurgulayan Özvar, Üniversite diplomalarının önemine de değindi.

Özvar, konuşmasında Üniversiteden mezuniyetle birlikte alınan diplomaların değerli olduğunu belirtirken, diplomaların direkt olarak bir meslek kazandırmadığına dikkat çekti. Diploma, her kapıyı açabilecek bir anahtar olmadığını ifade eden Özvar, “Üniversite eğitimi bir diploma sağlar ancak doğrudan bir meslek kazandırmaz. Bu gerçekle hareket etmeliyiz” dedi.

Ayrıca, Özvar konuşmasında öğrencilerin akademik kazanımlarının yanı sıra kendilerini geleceğe hazırlayacak uygulama ve ders dışı kazanımlara da önem verilmesi gerektiğini söyledi. Yalnızca teoriye dayalı öğrenmenin yetersiz olduğunu belirten Özvar, “Üniversite hayatı büyük bir tecrübe olmalıdır. Ders dışı kazanımların elde edildiği, kültürel ve sosyal becerilerin geliştirildiği bir ortamda gençler, kendilerini geliştirmekten ve yeni kazanımlar elde etmekten asla vazgeçmemelidir. Teoriye dayalı öğrenmenin yanında uygulamalara ve ders dışı kazanımlara da önem vermeli” şeklinde konuştu.

Öğrencilere, hangi üniversitede ve hangi bölümde okurlarsa okusunlar, sürekli kendilerini geliştirmekten ve yeni deneyimler edinmekten vazgeçmemeleri gerektiğini hatırlatan Özvar, bu sayede geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebileceklerini belirtti. Üniversite eğitiminin sadece akademik bilgi vermekle kalmayıp aynı zamanda bireyin kişisel gelişimine de katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK Başkanı: “Diploma Her Kapıyı Açmaz” – Kariyer Planlamayı Yeniden Şekillendirme Konferansı’nda Önemli İtiraflar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!