G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır’ın son durumu ne? Hayat arkadaşından açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşilçam’ın usta sanatçısı Kadir İnanır, geçtiğimiz pazar günü sabah saatlerinde evinde rahatsızlanarak hayat arkadaşı Jülide Kural tarafından 112 acil çağrı merkezine bildirildi ve ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şikayetleri inme belirtileriyle uyumlu olan İnanır, evine en yakın olan inme merkezine götürüldü. Hastanenin acil servis ve inme merkezi ekipleri durumu hızla değerlendirdi ve tedaviye başladı. İstanbul’daki 32 inme merkezinden biri olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak hizmet vermektedir.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, hastanenin inme merkezi olarak 24 saat hizmet veren bir sistem olduğunu belirtti. Sağlam, Kadir İnanır’ın şanslı olduğunu ve hastaneye çok hızlı bir şekilde getirildiğini söyledi. İnme merkezinde yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda beyin damarındaki tıkanıklık tespit edildi ve girişimsel radyoloji ekibi müdahalede bulundu. İlk 1.5-2 saat içinde müdahale edilmesi sayesinde başarılı bir sonuç elde edildi.

Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Demir, hastanın evde rahatsızlanmasının ardından hastaneye getirilip tedavi masasına alınmasının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü belirtti. İnme tedavisinde ilk 4-6 saatin kritik olduğunu vurgulayan Dr. Demir, erken müdahalenin hastanın tedavi sürecindeki başarısını etkilediğini ifade etti.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevin Pazarcı, inme belirtilerinin çeşitli olabileceğini ve sadece tek taraflı güç kaybının inme belirtisi olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Pazarcı, hastaların inme belirtilerini gözden kaçırabileceğini ve hastaneye gitmekte geç kalabileceklerini belirtti. Bu nedenle, en ufak bir şüphe durumunda 112 acil çağrı merkezinin aranması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hastaların evde müdahale edilmeye çalışılmasının veya vakit geçmesinin beklenmesinin büyük bir hata olduğunu ve hastanın en yakın inme merkezine götürülmesi gerektiğini ekledi.

Sonuç olarak, Kadir İnanır’ın inme geçirmesinin ardından hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesi sayesinde tedavi sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilmektedir. İnme belirtilerinin hafife alınmaması ve vakit kaybetmeden tedaviye başvurulması hayati önem taşımaktadır. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranarak en yakın inme merkezine hastanın ulaştırılması gerektiği önemle vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşilçam’ın efsane ismi Kadir İnanır’ın son durumu ne? Hayat arkadaşından açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!