G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,86
GBP44,92
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,78
GR. ALTIN2.888,51
BTC2.142.427,88

Yeryüzü Doktorları’ndan Gazze’ye Kurban Organizasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki saldırılar altında 223 gündür acil yardım çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, 20 kişilik ekibiyle bölgede faaliyet göstermektedir. Bu yıl daha da zorlaşan şartlar içinde, “Kurban Olsun, Sağlık Olsun” kampanyası kapsamında Gazze’ye kurban organizasyonları düzenlemeyi planlamaktadır. Türkiye dahil 22 ülkede faaliyet gösterecek olan dernek, bağışçıların vekaletlerini kurban bayramı boyunca Gazze’ye ulaştıracaktır.

Yeryüzü Doktorları, güvenlik ve operasyon zorlukları nedeniyle Gazze dışında kurban kesimlerini gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Üçüncü bir ülkede yapılan kurban organizasyonunda kesimi gerçekleştirilen kurbanlar konservelere dönüştürülecek ve Gazze halkına ulaştırılacaktır. İslami usüllere uygun şekilde hazırlanan konserveler, soğuk zincirini koruyarak Gazze’ye teslim edilecektir.

Yeryüzü Doktorları, Gazze’de ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak üzere steril ortamda kesilen kurbanları dağıtmaya devam edecektir. 7 Ekim’den bu yana bölgede sağlık hizmeti ve medikal malzeme desteği sunan dernek, konserveleri sınır kapısından geçirerek Gazze’deki ekibe teslim edecek ve dağıtımını gerçekleştirecektir.

Gazze’deki saldırılar sonucunda acı günler yaşayan Yeryüzü Doktorları, 20 binden fazla kişiye acil müdahalede bulunmuş ve zorlu ameliyatları gerçekleştirmiştir. Saldırılar nedeniyle yıkılan kliniğindeki malzemeleri hastanelere sevk eden dernek, tıbbi ve medikal malzemelerle on binlerce insanın yaralarını sarmaya yardımcı olmuştur.

Gazze’deki sağlık ekibi, Ahdi ve Avrupa Hastanelerinde hizmet vermeye devam etmektedir. Tıbbi ve medikal desteklerin yanı sıra, 55 binden fazla kişiye sıcak yemek ve 33 binden fazla kişiye gıda yardımı yapmıştır. Dernek, insani yardım faaliyetleriyle Gazzelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederek Mısır’dan getirilen yardımları da zamanında Gazze’ye ulaştırmaktadır. 7 Ekim’den bu yana 300 binden fazla Gazzeli’ye destek olan Yeryüzü Doktorları, yardımlarını sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeryüzü Doktorları’ndan Gazze’ye Kurban Organizasyonu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!