G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Yerköy’de Mühürlü Zarflar ve Yırtılmış Oy Pusulaları Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart yerel seçimlerinde Yerköy ilçesinde gerçekleştirilen oylamanın sonuçları, AKP adayı Fatih Arslan’ın 4.182 oy alarak yeni belediye başkanı seçilmesiyle sonuçlandı. Rakipleri MHP adayı Oğuzhan Oğuz 4.102 oy, CHP adayı İlhan Yılmaz ise 3.930 oy aldı.

Ancak seçim sonrası yaşanan olaylar kafaları karıştırdı. Yerköy Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda 7 Nisan Pazar günü yapılan aramalarda, dolaplara gizlenmiş yırtılmış oy pusulaları ve mühürlü zarflar bulundu. Durumun hemen savcılığa bildirilmesi üzerine adli makamlar harekete geçti ve emniyet ekipleri okulda arama yaparak delilleri topladı.

Parti temsilcileri ve sandık görevlileri de olay mahalline çağrıldı ve tutanak altına alınan zarflar ile oy pusulaları adliyeye sevkedildi. CHP ilçe teşkilatı üyeleri, olayın duyulması üzerine adliye önünde bir araya gelerek duruma tepki gösterdi. CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar da Yerköy’e giderek savcı ile görüşme gerçekleştirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Yerköy halkı ve siyasi partiler arasında gerilim artarken, olayın detayları ve sorumlularının kim olduğu konusunda araştırmalar sürüyor. Yozgat’ta yaşanan bu olay, seçim sürecinde yaşanabilecek sorunlara dair endişeleri de beraberinde getirerek seçim sistemindeki güvenilirliğe ilişkin tartışmaları gündeme taşıdı. Gözler, adli makamların yapacağı detaylı incelemeye çevrilirken, Yerköy’deki siyasi atmosferdeki tansiyon da yükselmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yerköy’de Mühürlü Zarflar ve Yırtılmış Oy Pusulaları Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!