G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,04
CNY4,86
GBP45,55
EURO/USD1,11
BIST9.891,00
Petrol73,04
GR. ALTIN2.921,15
BTC2.166.683,75

Yer Bilimci Görür’den İstanbul Depremi Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, toplumu derinden sarsarken acıları hala tazeyken; bir yandan da büyük İstanbul depreminin olasılığına dair uyarılar yapılmaya devam ediyor. Yer bilimci olan Prof. Dr. Naci Görür, 2023 yılında katıldığı bir programda yaptığı uyarıları sosyal medya üzerinden paylaşarak toplumun dikkatini çekmeye çalıştı. Görür, deprem konusundaki çekinceleri dile getirenlerle sert bir şekilde tartıştı ve uyarılarını yineledi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu son gönderiyi ocak 2023’de yani depremden önce yapmışım. Şimdi kimi insanlar niye deprem diye halkı tedirgin ediyorsun diyorlar. Ne kafası bunlar” şeklinde tepkisini dile getirdi. Görür, deprem konusunda toplumu bilinçlendirmenin ve uyarmanın önemine vurgu yaparak eleştirilere cevap verdi.

Aynı konuda tekrar paylaşım yapan Naci Görür, “Ocak 2023’de Aslı Şafak ile yaptığım bu konuşmadan kısa bir süre sonra 50 binden fazla insanımız öldü. Halkı korkutmak diye bir tabir kullanmaya utanmıyor musunuz?” sözleriyle duygularını ifade etti. Görür, deprem gerçeği karşısında toplumun uyaranları dikkate alması gerektiğini ve bu konunun ciddiyetinden uzaklaşılmaması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür’ün hatırlattığı uyarılarında şu ifadeleri kullanmıştı: “Yarın uyandığımızda yüzlerce binlerce insanımız ölmüş olabilir. Millet olarak herhangi bir yerde ölümü bekler duruma geldik. ‘Bu işin şakası yok. Deprem lafı sevimsiz, konuşmayalım, korkuyoruz…’ Asıl deprem olduğu zaman yıkılmaktan korkmaz lazım. Bu işi umursamazlık edemeyiz. İstanbul’da beklediğimiz deprem olduğu zaman bizim düşünemeyeceğimiz boyutta insanımızın hayatı tehlikeye giriyor.”

Yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından toplumda oluşan deprem korkusunu göz önünde bulunduran Görür, deprem gerçeği konusundaki bilinçsizliğin ve tedbirsizliğin ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Uzmanlar, toplumun deprem hazırlıklarını arttırması ve bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayarak yaşanabilecek afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yer Bilimci Görür’den İstanbul Depremi Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!