G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Yeni Taipei Şehri’nden Türkiye’ye İş Fırsatları Arayışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Taipei Şehri Hükümeti’nin organize ettiği bir heyet, Türkiye’ye gelerek Avrasya pazarındaki iş fırsatlarını keşfetmek üzere görüşmeler gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih’in liderlik ettiği 20 firmadan oluşan heyet, 13 Temmuz’da Türkiye’ye ulaştı.

Hindistan’daki Tayvan Expo’da Yeni Taipei Pavyonu‘nun sergilediği etkileyici performansın ardından, heyet Türkiye’ye geldi. Görüşmelerde, endüstriyel tedarik zincirindeki güçlü donanım ve yazılım entegrasyon yeteneklerini kullanarak iki bölge arasında daha çeşitli sınır ötesi işbirlikleri ve tedarik zinciri alışverişlerini teşvik etmeyi amaçladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Chu Ti-Chih, Türkiye’nin stratejik konumunu vurgulayarak, “Avrasya Köprüsü” olarak bilinen Türkiye’nin sadece Avrupa’nın 6. en büyük ekonomisi olmadığını, aynı zamanda AB ülkeleriyle uzun süredir yakın bağlara sahip köklü bir endüstriye sahip olduğunu belirtti. Ti-Chih, Türkiye’nin Yeni Taipei Şehri işletmeleri için Orta Doğu ve Avrupa pazarlarına genişlemek için stratejik bir merkez olabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin “İddialı Yüzüncü Yıl Politikası” kapsamında, hükümetin ekonomik ve endüstriyel kalkınmayı, dijital dönüşümü ve yenilenebilir enerji gelişimini teşvik ettiğini vurgulayan Ti-Chih, bu ziyaretin yerel firmalarla bağlantı kurarak uluslararası ticareti ve somut işbirliklerini teşvik etmeyi, ikili işbirliği köprüleri oluşturmayı ve Yeni Taipei’yi Türkiye için güvenilir bir ortak olarak konumlandırmayı amaçladığını belirtti.

Ekonomik Kalkınma Bürosu, 16 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilen ikili ticaret görüşmelerinde, Tayvan Ticaret Merkezi İstanbul Ofisi’nin organizasyonel desteğiyle heyetteki 20 firma için önceden toplantılar ve programlar düzenleyerek ziyaretin verimliliğini artırdığını açıkladı. Türk alıcı firmalar, Yeni Taipei firmalarına büyük ilgi gösterdi ve görüşme yerindeki canlı atmosfer, Yeni Taipei firmalarının çeşitliliğini ve rekabetçiliğini sergiledi.

Ekonomik Kalkınma Bürosu ayrıca, Yeni Taipei Şehri Hükümeti’nin, uluslararası ilişkilerin uzun vadeli geliştirilmesi yoluyla, bu etkinlikten önce Yeni Taipei ve Türkiye arasında endüstriyel eşleştirmelere başladığını belirtti. Hedef müşterilerle proaktif iletişim kurarak, onları davet ederek ve yerinde yapılan anketlerle doğru eşleştirmeler yaparak, Yeni Taipei işletmelerinin iş fırsatlarını yakalamasına ve pazara girmesine yardımcı olmayı, Orta Doğu ve hatta Avrupa pazarlarına genişleme yolunda sağlam adımlar atmayı amaçladıklarını ekledi.

Bu ziyaret, Yeni Taipei ve Türkiye arasındaki ticari ve endüstriyel işbirliğinin güçlendirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Türkiye’nin stratejik konumu, dijital dönüşüm ve yenilenebilir enerji alanlarındaki gelişmeleri, Yeni Taipei firmalarının Avrasya pazarına erişim için cazip bir fırsat sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Taipei Şehri’nden Türkiye’ye İş Fırsatları Arayışı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!