G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Yeni Müfredat 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

çıkacak ve öğretmenlere programların detayları hakkında eğitimler verilecek. Bu eğitimler, hem yeni müfredatın nasıl uygulanacağı hakkında bilgi verecek hem de öğretmenlerin ihtiyaç duydukları konularda destek sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Bakan Yusuf Tekin, yeni müfredatın öğrencilerin beceri kazanımı odaklı olarak geliştirildiğini vurgulayarak, müfredatta yer alacak derslerin daha etkili ve verimli bir şekilde işlenebilmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti. Müfredattaki değişikliklerin uzun yıllar süren bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Tekin, yeni programın öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde adım atmaları için tasarlandığını dile getirdi.

Yeni müfredatın adını “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” olarak belirlediklerini aktaran Bakan Tekin, bu modelin kendi değerlerini ve uluslararası modelleri harmanlayarak, özgün bir eğitim sistemi yaratmayı amaçladıklarını açıkladı. “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin öğrencilere beceri kazandırarak bilgiyi analiz edebilme yetilerini geliştirmeyi hedeflediğini belirten Tekin, bu sayede çocukların hayal güçlerini genişleterek kendi hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Öğrencilerin kendi hayallerini geliştirebilmeleri ve beceri kazanmaları için yeni müfredatta 9 farklı okuryazarlık türü belirlendiğini vurgulayan Bakan Tekin, bu okuryazarlıkların çocukların bilgiye erişim becerilerinin yanı sıra hayal dünyalarını zenginleştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Müfredatta yapılan seyreltme çalışmalarıyla öğrencilerin edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilecekleri şekilde revize edildiğini belirten Tekin, öğretmenlere hizmet içi eğitimlerin başlayacağını ve yeni müfredatın uygulanmasıyla ilgili destek sağlanacağını açıkladı.

Yeni müfredatın önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlayacağını belirten Bakan Tekin, bu değişikliğin öğrencilerin daha iyi yetişmesi ve modern dünyaya daha iyi adapte olmaları için yapıldığını söyledi. Eğitim-öğretim sürecinde öğrencilerin başarılarını artırmak ve daha bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla yapılan müfredat değişikliğinin uzun yıllar süren bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Tekin, yeni programın etkili bir eğitim sistemi oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Müfredat 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Başlıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!