G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,16
CNY4,81
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,54
GR. ALTIN3.004,09
BTC2.322.961,85

Yeni Doğan Çetesi: Sağlık Skandalının Karanlık Yüzü ve Unutulan Hayatlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arena Programı’nda Yeni Doğan Çetesi Skandalı Konu Edildi

Çarşamba akşamları yayınlanan Arena programı, Türkiye’yi derinden etkileyen Yeni Doğan Çetesi skandalının bilinmeyen yönlerini aydınlattı. Programda, mağdur ailelerle yapılan röportajlarda, İstanbul’un Esenler ilçesindeki özel bir hastanede 2016 yılının Kasım ayında bebeği vefat eden Arzu Başaran Başkıran’ın, 2017’nin Ocak ayında yargı sürecini başlattığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, Bağcılar’daki özel hastanede bebeklerini kaybeden Ezgi ve Mehmet Kızılkaya çiftinin şikayeti üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018 yılında soruşturma başlattığı belirtildi. Programda, tanık ifadeleri ve belgeler de ekrana getirildi.

İlk İhbar 2015 Yılında Yapıldı

Sözcü TV muhabiri İlayda Çolakoğlu’nun eriştiği belgelere göre, bebek katili çetenin faaliyetleri 2015 yılına kadar uzanıyor. Arena muhabiri ve Sözcü TV İstanbul Haber Müdürü Cem Özkeskin, bu raporun detaylarını stüdyoda açıkladı. İlk ihbarın, 27 Temmuz 2015 tarihinde İstanbul Valiliği ve Sağlık Bakanlığı’na yapıldığı aktarıldı. İhbarda bulunan ve şüpheli hastanelerden birinde çalışan bir doktor, tanık olduğu olaylara dayanarak istifa etti. Altı ay boyunca hiçbir aksiyon alınmadığını gören bu hekim, durumu dönemin başbakanının eşi Dr. Sare Davutoğlu’na iletti. Uzun süre sessiz kalmanın ardından, Dr. Sare Davutoğlu öğrendiklerini eşine gözyaşlarıyla anlattı ve Başbakan Davutoğlu, soruşturma açılması talimatını verdi.

Resmi Soruşturma Mayıs 2016’da Başladı

Bağımsız Sağlık Başdenetçisi, soruşturmayı 10 Mayıs 2016 tarihinde başlatma görevini üstlendi. Bu denetçi, yaptığı incelemelerin ardından hazırladığı raporu 10 Kasım 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığı’na sundu ve suç duyurusunda bulundu. Raporun başlığında "Yeni doğanların kamu hastanelerinden özel hastanelere sevkleri" ifadesi yer aldı. Ayrıca raporda, çetenin yöneticileri arasında yer alan isimler de kaydedildi.

Gereksiz Yoğun Bakım Uygulamaları

Raporda bahsedilen zanlılar arasında Dr. Fırat Sarı’nın da bulunacağı ve çetenin lideri haline geleceği kaydedildi. Sağlık Başdenetçisi, çetenin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan daha fazla gelir sağlamak amacıyla bebeklere nasıl hatalı tedavi uygulandığını ortaya koyan somut veriler sunmuştu. Aynı zamanda, birçok bebeğin gereksiz yere yoğun bakım ünitelerinde tutulduğunun da altı çizildi.

Soruşturma Raporu Sümen Altı mı Edildi?

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Arena’da yaptığı açıklamada, rapor ulaştıktan iki hafta sonra başbakanlık görevinden ayrıldığını ve yolsuzluklarla mücadele gibi bu konudaki mücadeleri de devam ettirebileceklerini ifade etti. Ayrıca, Ali Kemal Tekden’in sahibi olduğu hastanenin, 2016’daki soruşturma raporundan çıkarıldığını belirtti.

Cem Özkeskin Çetenin Acımasızlığını Anlattı

Uğur Dündar, “2016’da başlayan soruşturma gereği zamanında yapılabilmiş olsaydı, belki de yaşamını yitiren çocukların çoğu hala hayatta olacaktı,” dedi. Cem Özkeskin, çetenin acımasızlığını ise, “Bunlar bebeklerimizin sol kulağına ezan, sağ kulağına sala okumuş,” ifadeleriyle dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeni Doğan Çetesi: Sağlık Skandalının Karanlık Yüzü ve Unutulan Hayatlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!