G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74
Nuri Kaymaz

Canlı Tuval: Zeliha Demirel

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vücudunu Tuval Olarak Kullanan Sanatçı: Zeliha Demirel

Merhaba  Haber Kontak dostları, bugünkü konuğumuz Zeliha Demirel. İnşaat mühendisliğinin yanı sıra sanat ve edebiyatla ilgili konuğumuzu kendisinden dinleyelim:

Merhaba. Selçuk Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği bölümü mezunuyum.

Sanatla çocukluğumdan beri ilgiliyim, kendimi hatırladığım zamandan beri resim yapmayı çok severim. Hatta küçükken uluslararası bir yarışmada resimde madalya kazandığım olmuştu. Bazı insanlar daha duyarlı ve daha hassas yaradılışta oluyor, sanırım ben de öyleyim. Mühendislik okudum bir süre çalıştım fakat bu makulen ve sert katı iş dünyası asla bana göre değildi. Hayata güvenirsek hayat herkesi olması gereken yere yerleştiriyor. Özel atölyelerde uzun süreler resim dersleri aldım.

Performans sanatı pek çok sanat dalıyla yakından ilgilidir fakat doğrudan bu sanat dallarının hiçbirini bütünüyle kapsamaz. (Tiyatro, dans, şiir, resim, opera, müzik,…) Performans sanatıyla ilgilenmeye başlamak sanat yolculuğumun ortalarına doğrudur. Sanat  her zaman politiktir ve evrensel insani değerler için seslenir muhataplarına. Performans sanatında beden, sunulan sanat eserine dahil edilişiyle bedenin sınırları doğrultusunda işlev görür.

Zaman – zaman boyayı bedenimde uygulayıp seyirlik hale getirerek söylemek istediklerimi söylüyorum. Zaman – zaman da kostümü dahil ederek ve üzerimde taşıyarak kamusal alanda paylaşımlar yaparak seyirlik haline etki – tepki durumunu da çalışmaya dahil ettiğim oluyor.

İçinden geçtiğimiz çağ hemen her gün, yaşamın sürdüğü her alanda hoyratça ihlaller, sınır tanımazlık, kadına yönelik şiddet, bitmeyen cenaze törenleri, doğayı ve içinde yaşayan bütün canlıları katletmek, dünyayı yaşanmaz hale getirmek isteyen güçlerle kuşatılmış durumda.

Temalarım insan, kadın hakları, insan hakları, doğa, çevre, her türlü canlılar ve bunların özgürce yaşama hakkı.

Şimdiye kadar 100’e yakın performatif çalışmayı kendi çabamla gerçekleştirdim.

Diğer yandan resim çalışmalarıma Beyoğlu‘nda kendi atölyemde devam ediyorum. Sergiler ve sanat çalışmalarıma olanaklar ölçüsünde devam ediyorum.

Canlı Tuval: Zeliha Demirel

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!