G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65
Hüseyin Tokmak

Oyun Yok, Gol var!…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sezonun ilk maçında Fenerbahçe sahasında dolu tribünler önünde Adanademirspor karşısında maça hızlı başlasa da pozisyon üretme noktasında oldukça zorlandı.

Rakip Adanademirspor sahaya katı defans anlayışı ile çıkmış, tamamen maçı yarı sahasında oynayan Demirsporlu oyuncular futbol oynamadığı gibi oynatmayı da engellediler diyebiliriz.

Aslında maalesef kadro olarak zayıf olan takımların sezon genelinde baş vuracakları yöntemde diyebilirsiniz taktikte diyebilirsiniz. Kapanan savunma ve kaptığı toplarla kontratağa çıkmak işte başvurulan taktiksel çözüm. Makas açılıyor güçlü ve güçsüz olarak.

Koca ilk yarıda tek pozisyona giren Fenerbahçe Dzeko’nun ayağından golü buluyor… İşte ilk yarının özeti..!

İkinci devre yine futbol adına bir şeyler yapmak isteyen Fenerbahçe fakat sadece defans ve sert futbolu tercih eden rakip takım..!

Şimdi soruyorum ne kadar futbol oynayabilirsiniz ?

Cevap çok net; şu olmalı;  oynayamam..!

Kanatlar kapalı orta göbek kapalı yani kısacası futbol oynamak adına elverişli saha var ancak futbolun zevki yok mantalite anlamında..

Maalesef güç dengeleri arasındaki fark uçurum olursa bu tip maçları daha çok izleriz..

Gerçekleri söylememiz gerekirse Fenerbahçe hazır değil takımda henüz bir uyum yok kenarda ise Jose Mourinho oyuncu değişikliklerinde geç kalıyor. Aksayan bölgeler özelinde oyuncu değişikliğine gitmiyor. Bu takımın bence ritmini etkiliyor. Yeni transferlerden maksimum beğendiğimi söylemeliyim.

Oldukça hareketli bire birde kolay adam eksiltebiliyor, oldukça faydalı diğer transfer En Nesyri’nin henüz hazır olmadığını gördük maçın son dakikalarında girdiği iki net pozisyondan yararlanamazken bizlere de hazır olmadığını göstermiş oldu.

Kadro oldukça iyi ve kaliteli, kısa zamanda düzeleceğini düşünüyorum, ligin ilk maçları her zaman zor geçer bu gecede böyle oldu.

Sonuç olarak kötüyken de kazanabiliyorsanız o zaman ortada mücadele gücünüz ve hırsınız vardır bu da çok değerlidir…

Oyun Yok, Gol var!…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 11 Ağustos 2024, 13:03

    Bir Maç kritiği,ancak bu kadar doğru ve tarafsız olabilir.Emeğinize teşekkürler,Hüseyin Tokmak.Harika anlatım ve bir yazı olmuş.

    Cevapla
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!