G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO37,05
CNY4,80
GBP44,69
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,68
GR. ALTIN2.968,64
BTC2.324.242,37
Hikmet Aydoğan

Kadınlar Kendini Güvende Hissetmiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyada cinsiyet eşitliği alanında gerileme yaşanıyor. Avon, kadınlar için Küresel İlerleme Raporu’nu açıkladı:

Avon’un Kadınlar için Küresel İlerleme Raporu, cinsiyet eşitliği konusunda dünya çapında bir gerileme olduğunu ortaya koyuyor. 1886’dan beri kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Avon, 7 ülkede 7.000 kadınla yaptığı anket çalışmasıyla kadınların güvenlik endişelerini ve yaşadıkları zorlukları mercek altına aldı.

Ücret ve Fırsatlarda Gerileme

Rapor, ücret farklılıklarının ve fırsat eşitliğinin kadınlar için önemli sorunlar olmaya devam ettiğini gösteriyor. Kadınların %20’si cinsiyet eşitliğinin kendi işlerini kurmalarını engellediğini düşünüyor. Ayrıca, kadınların %90’ı cinsiyet kalıplarının fırsat eşitliğini engellediğini belirtiyor.

Kadınların %72’si Tek Başına Yürürken Güvende Hissetmiyor

Kamusal alanlarda kadınların güvenliği ciddi bir endişe kaynağı. Kadınların %72’si akşamları tek başlarına yürürken veya egzersiz yaparken kendilerini güvende hissetmiyor. Toplu taşıma araçlarında bu oran %43, taksilerde ise %55’e çıkıyor.

İşyeri, Kadınlar İçin Güvenli Bir Sığınak

Aile içi şiddet konusunda kadınlar işyerlerini güvenli bir sığınak olarak görüyor. Kadınların %43’ü işyerini evdeki istismar veya çatışmalardan kaçmak için bir alan olarak tanımlıyor.

Avon’un Kadınları Güçlendirme Mirası

137 yıldır kadınların güçlenmesini savunan Avon, temsilciler programıyla milyonlarca kadına ekonomik bağımsızlık sağlıyor. Şirket, STK’larla ortaklıklar kurarak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadeleye 91 milyon dolardan fazla katkı sağladı.

Sonuç Olarak;

Avon’un Kadınlar için Küresel İlerleme Raporu, cinsiyet eşitliği konusunda acil bir harekete geçilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Kadınların ücret, fırsat ve güvenlik gibi temel alanlarda yaşadığı zorluklar, toplum olarak kadınların tam potansiyellerine ulaşmalarını destekleme sorumluluğumuz olduğunu hatırlatıyor.

Kadınlar Kendini Güvende Hissetmiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!