G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65
Hikmet Aydoğan

Adana’da Kültürün ve Modanın Buluşması: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarih ve Moda El Ele: “Gelenekten Gelen İlham” Defilesi

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncüsü, Adana’nın tarihi ve canlı atmosferinde başladı. Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri olan “Kültür ve Medeniyet Hazinelerimiz” defilesi, Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Gelenekten Gelen İlham” koleksiyonunu Adana Müzesi’nin etkileyici ortamında moda tutkunlarıyla buluşturdu.

Çiğdem Tunç’un sunuculuğunu ve Banu Noyan’ın koreografisini üstlendiği özel defilede, Demet Şener de dahil olmak üzere 20 model, 1400-1650 dönemini yansıtan 30 el emeği göz nuru kostümü sergiledi. Geleneksel Türk el sanatları motifleriyle süslenen gelinlik, Adana Olgunlaşma Enstitüsü zanaatkarlarının ince işçiliğiyle hazırlandı. 50 yıllık gelinliği taşıyan Demet Şener, duygularını “Anlatılmaz bir heyecan ve gurur” sözleriyle ifade etti.

Kültürel Bir Buluşma Noktası: Adana

Türkiye Kültür Yolu Festivali, konserler, sergiler, tiyatro, opera ve bale gösterileri, söyleşiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri ve dijital sanatlar gibi yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu zengin program, Adana’yı kültürel bir buluşma noktasına dönüştürerek ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

Dijital Paylaşım: #ŞehirdeFestivalVar

Festival boyunca, en özel anlar ve benzersiz deneyimler, resmi hashtag “#ŞehirdeFestivalVar” kullanılarak daha geniş bir kitleyle paylaşılacak. Bu hashtag, festivalin ruhunu yakalamak ve kültürel zenginliğin yayılmasına katkıda bulunmak için kullanılıyor.

Adana’da Kültürün ve Modanın Buluşması: Türkiye Kültür Yolu Festivali Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!