G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65
Cemil Uçar

Barış Arifoğlu, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’de.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 Nisan 1980’de katledilen aydın, yazar, eğitimci ve TRT İstanbul Radyosu Prodüktörü, Ümit Kaftancıoğlu’nun anısına Yalın Ses edebiyat dergisinin düzenlediği, “Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri” yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve “Ümit Kaftancıoğlu’na Saygı Gecesi” etkinliğini Bakırköy-Yunus Emre Kültür Merkezi‘nde yaptık.

Gecede oğlu Ali Naki Kaftancıoğlu, gelini Canan Kaftancıoğlu, kardeşi Rıza Tatar (Kaftancıoğlu) duayen gazeteci ve yapımcı Zafer Arapkirli, besteci, yorumcu ve söz yazarı Mazlum Çimen, bağlama sanatçısı ve yorumcu Erdal Erzincan‘da vardı.

Şöyle demiş Ümit Kaftancıoğlu ;

“Şunca yaşam içinde ölüm için, ölen için gözyaşı döktüğümü anımsamıyorum. Bir evin en önemli kişisi, en yakınım ölünce de duygum değişmemiştir.

Yaşamın içinde olup da ölü için gözyaşı dökenlere çok üzüldüğümü söyleyebilirim. Susmuş bir ev, canlılığını ve yaşam kavgasını duraksatmış bir ortam için elbette üzülürüm ve üzüntümün ağır yanı burasıdır.

Ölümümde en yakınlarım bile tek bir damla gözyaşı dökmesinler istiyorum. Benim için caddeleri dolaşsınlar, bir gazete alsınlar, bir kitap karıştırsınlar, kalabalık bir sinemaya gitsinler, bir konferans, bir konser dinlesinler.

 

Ölüm hiç önemli değil, yaşam var dağ gibi, yasam var gökyüzü, deniz…

O insana şaşarım, bin bir meyve yüklü bir ağacın altında yere düşmüş, sararmış bir yaprağa üzülsün.”

21.04.2024 / Barış Arifoğlu

Barış Arifoğlu, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’de.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!