G-QXXHXL9JW0
USD36,31
%0.04
EURO38,06
%0.49
EURO/USD1,05
%0.26
BIST9.847,56
%0.86
Petrol76,61
%0.75
GR. ALTIN3.429,41
%0.1
BTC3.526.709,90
%0.42
Abdurahman Pala
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş Düzeliyor!

Beşiktaş Düzeliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İki sezondur çalkantılar ve kaosla anılan Beşiktaş, Trabzonspor karşısında mağlup duruma düşmesine rağmen maçı 2-1 kazanmasını bildi. Beşiktaş düzelme emareleri verirken, 5.nci defa Trabzonspor’a hoca olan ve ara transferde istediklerini yaptırmasına rağmen umut vermiyor. Dağınık takım, basmayan orta saha ve bir kaç oyuncunun üstüne yıkılan Trabzonspor böyle başarılı olamaz.

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray ve Fenerbahçe takımlarına takviyeler yapmasına rağmen Serdal Adalı’nın başkanlığındaki yönetim kurulu doğru şeyler yapıyor.

Ara transfer dönemini iki genç Güney Amerikalı oyuncu ile takviye eden Beşiktaş, bu sezon için Galatasaray ve Fenerbahçe’nin oyun ve puan olarak çok uzağında…

Serdal Başkan Mayıs ayında yeni bir seçine gireceği için gözünü karartmıyor.

Zaten kendisi basın toplantısında söyledi.

“8 milyar olan Beşiktaş’ın borcunu 15 milyara çıkarmayacağım” dedi.

Türkiye Liglerinde olan şu;

Bir hocaya inanarak bir takım kuruyorsunuz. Kadro mühendisliği iyi olmuyor veya aldığınız oyuncular beklentilerimnizi karşılamıyor. Başarısızlık anında hoca gönderiliyor. Ama hocanın aldırdığı yanlış kadro yönetimin elinde kalıyor.

Trabzonspor‘u şampiyon yapan Abdullah Avcı yeni kadro kurdu. Aldırdığı veyta onay verdiği oyuıncular beklentiyi karşılamadı. Hoca gitti. Yerine 5.nci defa Trabzonspor‘a tyeknik direktör olarak Şenol Güneş geldi. Ara transferde bazı oyuncuları gönderdi yeni oyunular aldırdı.

Sonuç nama göre de başarısızlıktır.

Şenol Güneş’e beşinci defa başarısız olmak nasıl değerlendirilir bilemem. Başkan onun sayesinde seçimi kazandığına göre Şenol Güneş’i gönderebilir. Artık seçim bitti.

Ali Şen Fenerbahçe başkanı iken hoca getirirdi. Ama oyuncuları kendisi seçerdi. Antrenörün olumsuz raporuna rağmen Högh, İlker ve daha birçok oyuncuyu kendisi seçti aldı. Hocayı gönderdiğinde de oyuncular hep işe yaradı.  Fenerbahçe efsanelerinden Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman‘ı gözünü kırpmadan gönderdi.

Sonuç olarak

Bir hoca alıyorsunuz. Onun istediği oyuncuları alıyorsunuz. Tutmayınca  Hocayı gönderiyorsunuz (Çünkü o en kolayı) oyuncuları göndermekte bile çile çekiyorsunuz.

Bu yüzden Serdal Adalı’nın borcu çoğaltmaması, Beşiktaş’ın ekonomisini düzeltmesi, ekiplerini seçtiği gelecek vadeden gençlere yatırım yapması çok doğru…

Solkjaer ile de bunları konuşmuş ki Rafa Silva gibi kreatif oyuncularla gençleri mezcediyor. Teknik direktörün gelişinden beri Beşiktaş’ın oyun şekli de yavaş yavaş düzelmeye başladı.

Beşiktaş oyunu tutamaz galibiyeti koruyamazdı bunu bile başarıyor artık…

Bana göre;

Şampiyonluk umudu olmayan, Avrupadan elenen ve elinde Türkiye kupası şansı olan BEŞİKTAŞ, hedefini ona göre revize etmeli ve hocayla yeniden bir takım kurmalıdır.

Ben bunun izlerini görüyorum.

Maça gelince

Sahanın en iyisi Rafa Silva‘nın yaptığı pas hatasıyla 17. dakikada 17 numaralı oyuncu Banza ile golü bulan Trabzonspor, burada Visca’nın oyunu okumasına dua etmelidir.

Şenol Güneş’in çıkardığı takım ısırmayan saldırmayan Ozan ve Cham‘ın yükleneceği orta saha ile zaten bi şey yapamazdı. İkinci yarıda kendine gelen Beşiktaş kreatif oyuncusu Rafa’nın golüyle beraberliği yakaladı. Rashica ile de galibiyeti… Ben Batagov’a çarpan golü kendi kalesine yazamam. Aslında ben ikinci golü Gedson‘a yazarım. Yılmadı topu izledi. Pasını da çıkardı. Rashica da sert vurdu. Batagov’a çarpmasa zaten arkasında Beşiktaş’lı oyuncu vardı.

İstediği transferleri yapmasına rağmen Trabzonspor’da gelişme ve oyunda değişme görmüyorum.  En beğendiğim oyunculardan biri olan Eren Elmalı neden satıldı anlamış değilim.  Hele hele bu orta saha ile oynamaya kalkarsa Trabzon biraz dişli takımlara bi şey yapamaz.

Beşiktaş Düzeliyor!
Yorum Yap
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!