G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Yargıtay’dan Son Dakika Kararı: 138 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Onandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yargıtay’ın verdiği karara göre, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 20 Haziran 2019’da verilen hüküm sonucunda, sözde yurtta sulh konseyi üyeleri olarak gösterilen darbe girişiminin yöneticileri ve asli failleri olarak kabul edilen sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları onandı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve YAŞ üyesi eski orgeneral Akın Öztürk ile diğer sanıkların anayasayı ihlal ve Cumhurbaşkanına suikast suçlarından toplam 138’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları kesinleşti. Ayrıca, sanıklara “kasten öldürmek” suçundan verilen 26 defa 416’şar yıl hapis cezasının da onanması kararlaştırıldı. Daha önce bu sanıklarla aynı cezalarla mahkum edilen ve hayatını kaybeden eski albay Mustafa Barış Avıalan hakkındaki hüküm ise düşürüldü.

Yerel mahkeme hükmünün açıklanmasının ardından yaşamını yitiren Avıalan dışında, diğer sanıklara verilen cezaların onanması kararlaştırıldı. Ayrıca darbe girişiminde kullanılan helikopterlerin eski komutanlarına yönelik verilen müebbet hapis cezaları da uygun bulundu. Eski yaverlere yönelik cezaların da onanması kararı alındı. Eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’e yönelik verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer suçlardan verilen hapis cezalarının da onanması kararlaştırıldı.

Daire ayrıca, eski albay Muzaffer Düzenli ile diğer sanıklara verilen cezaları da onayladı. Eski tuğgeneral Ünsan Coşkun ve diğer sanıklara verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının da kabul edildiği belirtildi. Ayrıca, sanıklardan eski yarbaylar Ertuğrul Terzi ve Savaş Kabaklı ile diğer 69 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarının da onaylandığı belirtildi.

Daire, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından FETÖ kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan süreli hapse mahkum edilen sanıkların cezalarını da onadı. Ancak, bazı sanıkların beraat kararları ile başka davada mahkum edilen sanıkların kararlarının da onandığı açıklandı. Ayrıca, 29 sanık hakkındaki hükümlerin bozulduğu ve başka sanıklara verilen cezaların eksik inceleme nedeniyle bozulduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay’dan Son Dakika Kararı: 138 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Onandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!