G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Watergarden AVM, Albaraka Türk Katılım Bankası Tarafından Satın Alındı! – Ortaklar Arasında Büyük Değişiklik Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un lüks semtlerinden biri olan Beşiktaş’ta bulunan Watergarden AVM, su, ışık, lazer gösterileri ve çocuk oyun alanlarıyla dikkat çeken bir alışveriş merkeziydi. Ancak AVM’nin eski ortakları arasında yer alan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, FLO Ayakkabı’nın sahipleri ile alışveriş merkezi üzerindeki ortaklığını sonlandırdı. Ortaklar, Watergarden AVM’den bekledikleri kazancı elde edemedikleri için bu kararı aldılar.

2014 yılında temeli atılan Watergarden AVM, Büyükekşi, Ziylan Ailesi ve Albaraka Türk Katılım Bankası arasında kurulan “Kar-Zarar Ortaklığı Yatırım Sözleşmesi” ile hayata geçirilmişti. Ancak mali sıkıntılar nedeniyle ortaklar bekledikleri getiriyi elde edemediler. Bu durum sonucunda Albaraka Türk Katılım Bankası’nın Watergarden AVM’nin tek sahibi olması, alışveriş merkezinin kaderini değiştiren bir dönüm noktası oldu.

Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim AŞ tarafından yapılan açıklamada, “6 Şubat 2024’te yapılan Kâr-Zarar Ortaklığı Komite Toplantısında, alınan ortak karara istinaden ortaklık tasfiye edildi. Ziylan Gayrimenkul olarak Watergarden İstanbul projesiyle ilgili hiçbir tasarrufumuz kalmamıştır” ifadelerine yer verildi. Bu açıklama ile birlikte Watergarden AVM’deki eski ortaklar artık alışveriş merkeziyle ilgili herhangi bir sorumluluk taşımıyorlar.

Watergarden AVM’nin alınan bu zorlu kararın ardından yeni bir döneme gireceği ve Albaraka Türk Katılım Bankası’nın bu değişiklik sonrasında alışveriş merkezinde nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu olarak gözlerden kaçmıyor. Alışveriş merkezinin geleceği ve işletme politikaları konusunda ise şimdilik net bir bilgi bulunmuyor. Ancak Watergarden AVM’nin köklü geçmişi ve sunduğu avantajlar, bankanın yönetiminde değişiklik yapmayacağını düşündürüyor.

Sonuç olarak, Watergarden AVM’nin eski ortakları arasındaki anlaşmazlık sonucunda alınan kararın ardından alışveriş merkezinin yeni yönetim anlayışı ve politikaları merak konusu olmaya devam ediyor. Albaraka Türk Katılım Bankası’nın Watergarden AVM’deki tek sahip olarak başlayan yeni dönemin, İstanbul’un en popüler alışveriş merkezlerinden biri olan Watergarden AVM’nin geleceği üzerinde nasıl bir etki yaratacağını ise ilerleyen zamanlarda görmek mümkün olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Watergarden AVM, Albaraka Türk Katılım Bankası Tarafından Satın Alındı! – Ortaklar Arasında Büyük Değişiklik Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!