G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,20
CNY4,88
GBP45,93
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,91
GR. ALTIN2.937,29
BTC2.227.088,90

Vize’de Kaçak Yollarla Getirilen Büyükbaş Hayvanlar Ele Geçirildi! 91 Bin TL Ceza Kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kırklareli’nin Vize ilçesine kaçak yollarla getirilen büyükbaş hayvanlar ele geçirildi. Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, küpesiz hayvanların bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Kontrol noktasında yapılan sorgulamada, Anadolu’dan getirildiği tespit edilen büyükbaş hayvanlar ele geçirildi.

Hayvan sahibine ve kamyon şoförüne toplamda 91 bin 323 TL idari para cezası uygulandı. Ele geçirilen hayvanlar, şap hastalığına duyarlı hayvanların korunmuş bölgelere sevklerinde uygulanacak prensipler genelgesi gereğince mezbahada tazminatsız olarak kesildi. Bu durum karşısında yetkililer gerekli idari işlemleri başlattılar.

Bu olay, kaçak hayvan ticaretinin önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Kaçak yollarla getirilen hayvanların sağlık ve güvenlik durumları konusunda risk oluşturduğu belirtilerek, bu tür durumların sıkı bir şekilde takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

Vize ilçesinde yapılan bu operasyon, ilçenin tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunların çözümüne yönelik atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda, kaçak hayvan ticaretine bir darbe vurulmuş oldu.

Vatandaşlar da, bu tarz kaçak faaliyetlere karşı duyarlı olunması ve gerekli kurumların uyarılarını dikkate alınması gerektiği konusunda uyarıldılar. Ayrıca, kaçak yollarla getirilen hayvanların sağlık açısından tehlike oluşturabileceği ve bu tür durumların ihbar edilmesi durumunda yetkililere bildirilmesi gerektiği önemle vurgulandı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon sonucunda ele geçirilen hayvanlar, sağlık kontrolünden geçirilerek gerekli tedbirler alındı. Bu tür operasyonların ilerleyen dönemlerde de devam edeceği belirtildi. Kaçak hayvan ticaretine karşı mücadelede halkın da desteğinin önemli olduğu ve bu konuda duyarlı olunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vize’de Kaçak Yollarla Getirilen Büyükbaş Hayvanlar Ele Geçirildi! 91 Bin TL Ceza Kesildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!