G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Vietnam, ABD ile C-130J Nakliye Uçakları İçin Görüşüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vietnam ve ABD arasında askeri uçak tedarikine dair görüşmeler sürüyor. Reuters’ın haberine göre, Vietnam, Lockheed Martin yapımı C-130J nakliye uçağını tedarik etmeyi düşünüyor. İki kaynak, bu adımın iki ülke arasındaki güvenlik iş birliğinin daha da güçlenmesinin bir işareti olduğunu belirtiyor.

Görüşmelere göre, bu yıl içinde bir tedarik anlaşması imzalanabilir ve bu Vietnam’ın uzun yıllardır Rus ekipmanlarına dayalı savunma tedariklerini çeşitlendirme niyetini gösteren en büyük askeri anlaşma olabilir. ABD’nin finansal destek de sağlayabileceği belirtiliyor. Tahminlere göre bu destek, bakım ve diğer maliyetleri de kapsayarak onlarca milyon dolara ulaşabilir.

Ancak her iki kaynak da olası anlaşmanın toplam maliyetini ve görüşülen uçak sayısını paylaşmıyor ve isimlerini açıklamıyor. Vietnam’ın ABD veya Batı askeri sistemlerini tedarik etmesinin ülkenin dış ve ekonomik politikalarını değiştirmeyeceği belirtiliyor.

Görüşmeler, ABD’nin Vietnam’a yönelik nüfuzunu arttırma çabalarını gösteriyor. Vietnam’a yönelik silah ambargosunun kaldırılmasından bu yana, ABD’nin ihracatı genellikle sahil güvenlik gemileri ve eğitim uçakları ile sınırlı kalmıştı.

Vietnam, ABD’den helikopterler ve F-16 savaş uçakları da dahil olmak üzere farklı tipte uçaklar tedarik etmeyi düşünüyor. Ancak F-16 görüşmelerinin daha yavaş ilerlediği, çünkü bu uçakların Vietnam’ın diğer ülkelerle ilişkilerini etkileme olasılığının daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Çin’in Güney Çin Denizi’nde yarattığı gerilimler sonucu, bölge ülkelerinin askeri harcamaları artmış durumda. Ancak Vietnam, Çin ile denizden ve kara sınırından komşu olmasına rağmen askeri harcamalarını düşük tutmaya devam ediyor. 2023 yılındaki savunma harcamaları, 2020’deki Covid-19 dönemi hariç, 2007’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vietnam, ABD ile C-130J Nakliye Uçakları İçin Görüşüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!