G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Venezuela’da Suikast Girişimi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, üç ABD, iki İspanyol ve bir Çek vatandaşının Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya yönelik suikast planı içinde olduklarını açıkladı. Operasyon sırasında yüzlerce silah ele geçirildi ve Cabello, bu silahların CIA ve İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi’nin (CNI) desteklediği operasyonla bağlantılı olduğunu iddia etti. Gözaltına alınan kişilerin Maduro’ya, Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez’e ve diğer yoldaşlarına suikast düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Cabello, CIA’nin bu operasyonu yönettiğini ve İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi’nin de faaliyetlerine düşük bir profil çizdiğini dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise suçlamaları reddederek Maduro’yu devirmeye yönelik bir komploya karıştıklarını inkar etti. ABD, Venezuela’daki siyasi krize demokratik bir çözüm bulunmasını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

ABD’nin Venezuela’daki seçim sonuçlarını engelledikleri gerekçesiyle Maduro ve 16 yetkiliye yaptırım kararı aldığı açıklandı. Bu kapsamda, yaptırım uygulanan kişilerin ABD’deki mülkleri ve çıkarları dondurulacak ve OFAC’a bildirilecek. Yaptırım altında bulunan kişiler arasında Yüksek Mahkeme Başkanı Caryslia Rodriguez, Seçim Konseyi Direktörü Rosalba Gil ve Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Pedro Infante gibi önemli isimler bulunuyor.

Bu tür operasyonların CIA tarafından organize edilmesinin şaşırtıcı olmadığı, ancak İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi’nin destek vermesinin ilginç olduğu vurgulandı. ABD’nin suçlamaları reddetmesi ve Venezuela’daki krize demokratik bir çözüm bulunması gerektiğini söylemesi dikkat çekti. Son olarak, yaptırım kararının alınmasının ardından Venezuela’da mevcut siyasi durum ve uluslararası ilişkilerde ne gibi değişiklikler olacağı merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venezuela’da Suikast Girişimi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!