G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,95
CNY4,84
GBP45,33
EURO/USD1,11
BIST9.938,97
Petrol73,89
GR. ALTIN2.871,62
BTC2.171.904,31

Venedik Turistlerden 700 Bin Euro Kazandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın Venedik kentinde, 25 Nisan’da başlatılan günübirlik ziyaretçilere yönelik giriş ücreti uygulaması hakkında verilen bilgilere göre, bu uygulama ilk 8 gününde 700 bin eurodan fazla gelir elde edilmiştir. İtalya’nın ünlü kanallarının bulunduğu Venedik kentine gelen 144 bin 645 turist, 2 Mayıs tarihine kadar 5 euroluk giriş ücretini ödemiştir. Bu durumda Venedik kenti, toplamda 723 bin 225 euro gelir elde etmiştir. Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, elde edilen bu gelirin, 7 aylık beklentileri karşılayacak seviyede olduğu belirtilmiştir. Ayrıca, bu uygulamanın turist akınını durdurmadığı da vurgulanmıştır.

Venedik Belediye Meclisi, Eylül 2023’te aldığı kararla turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla Venedik’e giriş ücreti uygulamasını benimsemiştir. Bu yılın ilk aşamasında, 29 günlük bir süre boyunca uygulanacak olan bu yeni düzenleme, tatil günlerinde yoğunluk oluşmasını da dikkate almaktadır. Giriş ücreti ödeyerek Venedik’e giriş yapacak olan turistler, belirlenen 29 günlük dönemde rezervasyon yapma zorunluluğuyla karşı karşıyadır. Bu uygulama ile kente olan turist akını kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

Başlatılan giriş ücreti uygulamasının Venedik Belediye Meclisi’nin beklentilerini aştığı belirtilmektedir. Giriş ücreti uygulamasıyla elde edilen 723 bin 225 euroluk gelir, beklenenin üzerinde bir performans sergilemiştir. Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Venedik’e gelen turistlerin sayısının her yıl arttığı ve bu durumun şehrin sakinlerinin günlük yaşantısını olumsuz etkilediği belirtilmiştir. Bu nedenle, giriş ücreti uygulamasıyla bu sorunun bir nebze olsun çözülebileceği umulmaktadır.

Giriş ücreti uygulamasıyla Venedik’in turistik cazibesi ve kültürel mirası korunmaya çalışılmaktadır. Turist yoğunluğunun kontrol altına alınmasıyla şehrin tarihi dokusunun ve çevresel dengeye olan katkısının artması hedeflenmektedir. Bu uygulamanın ilerleyen dönemde nasıl gelişeceği ve turistler üzerindeki etkileri merakla beklenmektedir. Venedik’in özgün yapısının korunması ve sakinlerin yaşam kalitesinin artırılması için atılan bu adımın başarılı olması, diğer turistik bölgelerde de benzer uygulamaların yapılmasını teşvik edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venedik Turistlerden 700 Bin Euro Kazandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!