G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,23
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.801,70
BTC2.087.040,43

Venedik Film Festivali’nde Türk filmine Juri Özel ödülü verildi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

İtalya’da bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali ödülleri, dün akşam törenle sahiplerini buldu. Yönetmen Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi, “Ufuklar” (Orizzonti) bölümünde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

81.Uluslararası Venedik Film Festivali’nde, Murat Fıratoğlu’nun eseri “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri,” Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. Festivaldeki diğer ödüller arasında, Altın Aslan ödülünü Pedro Almodóvar’ın “The Room Next Door” filmi alırken, Gümüş Aslan ödülü ise Brady Corbet’in “The Brutalist” filmiyle verilen ödül oldu.

 

Fransız aktör Vincent Lindon

Gecede, en iyi erkek oyuncu ödülü (Coppa Volpi), Fransız aktör Vincent Lindon’a “The Quiet Son”filmindeki performansıyla verilirken; en iyi kadın oyuncu ödülüne (Coppa Volpi) ise Nicole Kidman, “Babygirl” filmindeki rolüyle layık görüldü. Festivalin en iyi senaryo ödülü ise “Ainda Estou Aqui (I’m Still Here)” filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya verildi.

Nicole Kidman

Ayrıca, 82. Uluslararası Venedik Film Festivali’nin 27 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihlerinde gerçekleştirileceği açıklandı.

MURAT FIRATOĞLU KİMDİR?

1983 doğumlu Murat Fıratoğlu, sinema alanındaki eğitimine 2004-2008 yılları arasında Diyarbakır Sanat Merkezi Sinema Kulübü’nün düzenlediği atölyelerde senaryo, yönetmenlik, kamera, ışık, ses ve kurgu dersleri alarak başladı. 2007-2011 yılları arasında Kars Film Festivali’nin düzenlediği film yapım programlarına katıldı. 2013 yılında ise Reha Erdem’in düzenlediği film yapım ve yönetmenlik atölyelerine katıldı.

Venedik Film Festivali’nde Türk Filmine Ödül

İtalya’da bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Yönetmen Murat Fıratoğlu’nun yazıp yönettiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” filmi, Orizzonti bölümünde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

En İyi Erkek Oyuncu Volpi Kupası

(İtalyanca: Coppa Volpi per la migliore interpretazione maschile) Venedik Film Festivali’nde oyunculara verilen başlıca ödüldür ve Venedik Film Festivali’nin kurucusu Kont Giuseppe Volpi di Misurata’nın onuruna adlandırılmıştır. Ödüllerin adı ve sayısı tanıtıldığı tarihten bu yana birkaç kez değiştirilmiş olup, her edisyonda iki ila dört ödül arasında değişmiş ve bazen hem başrol hem de yardımcı performanslar takdir edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venedik Film Festivali’nde Türk filmine Juri Özel ödülü verildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!