G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Vatandaşların Dikkatini Çeken Zam Rakamları Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzin ve motorin fiyatlarını etkileyen Brent petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişiklikler hakkında vatandaşlar endişeli bir şekilde gelişmeleri takip etmeye devam ediyor. Sektör kaynaklarına göre, 21 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olması planlanan ancak ertelenen zamlar, 25 Haziran Salı gününden itibaren pompalarda hissedilecek. Bu zamla birlikte benzin fiyatlarına 2 lira, motorin fiyatlarına ise 1 lira 68 kuruşluk bir artış beklenmektedir.

İstanbul’da litre başına satışa sunulacak olan benzinin fiyatı 42 lira 30 kuruş olurken, motorin ise 42 lira 35 kuruş olacak. Bu fiyat artışıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına yansıyan değişiklikler, Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki hareketler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Dağıtım şirketleri aracılığıyla uygulanan fiyatlar, rekabet koşulları ve piyasada serbest rekabet nedeniyle şirket ve şehirlere göre farklılık gösterebilmektedir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunması sonrasında, sendika fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmama kararı almıştı. Bu nedenle, vatandaşlar artık akaryakıt fiyatlarındaki güncellemeleri EPGİS üzerinden takip edemeyeceklerdir. Bu süreç devam ederken, akaryakıt fiyatlarındaki belirsizlik ve zamların yansımasıyla birlikte vatandaşlar yakın zamanda cüzdanlarındaki etkileri görmeye başlayacaklar. Bu durum, vatandaşların günlük hayatları üzerindeki ekonomik etkileri de beraberinde getirecektir. Enerji piyasasındaki bu gelişmelerin, vatandaşların ekonomik dengelerini etkilemeye devam edeceği düşünülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vatandaşların Dikkatini Çeken Zam Rakamları Belli Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!