G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,09
CNY4,85
GBP45,74
EURO/USD1,11
BIST10.061,98
Petrol74,86
GR. ALTIN2.885,79
BTC2.172.139,46

Varlık Fonu’na Aktarılan 12 Şirketin Hisseleri İngiltere’deki Firari Akın İpek’e Aitmiş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de yayımlanan 8857 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 12 şirketin hisseleri Varlık Fonu’na aktarıldı. Bu şirketler İngiltere’de yaşayan FETÖ firarisi Akın İpek’e ait olduğu belirlendi. Firari sanık ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’in Londra’da yaşadığı ve hakkında yakalama kararları olduğu biliniyor. İpek, terör örgütü yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından aranıyor. İpek, hakkında başlatılan ceza soruşturması sırasında adil yargılanma ve mülkiyet hakları ile ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştu. Mahkeme ise İpek’in iddialarını “kabul edilemez” bulmuş ve mülkiyet hakkının ihlal edilmediğine karar vermişti.

Aktarılan hisselere el konulan şirketler arasında is mi da mi sınırlı değildir. Bunun yanı sıra, Varlık Fonu’na aktarılan hisselerin detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmamıştır. Şirketlerin hisselerinin ne kadarının Varlık Fonu’na devredildiği ya da hisselerin değerleri konusunda net bir açıklama yapılmamıştır. Ancak, 12 şirketin hisselerinin Varlık Fonu’na aktarılmasının hukuki süreçlerle ilgili olduğu ve daha önce alınan kararlara dayandığı bilinmektedir.

Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin içinde hamdi olan şirketler bulunmamaktadır. Ayrıca, Varlık Fonu’na aktarılan hisselerin ne şekilde kullanılacağı ya da bu sürecin nasıl işleyeceği konusunda da net bir bilgi bulunmamaktadır. Varlık Fonu’nun bu hisseleri ne amaçla kullanacağı ve gelecekteki planları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Sonuç olarak, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 12 şirketin hisseleri Varlık Fonu’na aktarılmıştır ve bu şirketlerin FETÖ firarisi Akın İpek ile ilişkili olduğu belirlenmiştir. Akın İpek’in yargı süreci devam etmekte olup, mülkiyet hakları ile ilgili yaşadığı iddialar Anayasa Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Varlık Fonu’na aktarılan hisselerin detayları ve kullanılacakları alanlar hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır ve bu sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Varlık Fonu’na Aktarılan 12 Şirketin Hisseleri İngiltere’deki Firari Akın İpek’e Aitmiş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!