G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,96
CNY4,85
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,62
GR. ALTIN2.884,49
BTC2.164.574,61

Van’da Kar ve Tipi Ulaşımda Aksamalara Neden Oldu: 96 Mahalle Yolu Kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın yüksek kesimlerinde yaşanan kar ve tipi, ulaşımı olumsuz etkiledi ve birçok mahalle ile mezrayı kapattı. Büyükşehir Belediyesi, 96 yerleşim birimindeki yolların kapandığını duyurdu ve karla mücadele ekipleri yolları açmak için çaba gösterdi. Tendürek Geçidi’nde mahsur kalan araçlara kumanya dağıtan Türk Kızılay Muradiye Şubesi gönüllüleri, sürücüler ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Tır şoförü Emrah Kızılkaya, Kızılay’ın kendilerine yardım ettiğini ve kumanya sağladığını belirtirken, övgülerini dile getirdi.

Türk Kızılay Muradiye Şube Başkanı Selçuk Yay da Tendürek Geçidi’nde olduklarını ve yoğun kar ve tipi nedeniyle yolların kapalı olduğunu açıkladı. Araçlarda mahsur kalan sürücülere ve vatandaşlara destek olmak için kumanya dağıttıklarını ifade etti. Muş’ta da yüksek rakımlı köylerde yaşanan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle 24 köy yolunun kapandığını ve ekiplerin yol açma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Bitlis’te 51 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyleyen Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, mağduriyet yaşanmaması için yol açma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti. Benzer şekilde Kars’ta da kar yağışı ve tipi nedeniyle 58 köy yolunun kapanmasıyla 15 araç mahsur kaldı. Merkezde 7, Akyaka’da 3, Arpaçay’da 11, Digor’da 7, Kağızman’da 12, Susuz’da 9 ve Sarıkamış’ta 9 köy yolunun ulaşıma kapandığı açıklandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürdü ve Digor ilçesinde mahsur kalan araç ve vatandaşları kurtardı.

Kar yağışı ve tipinin neden olduğu olumsuz hava koşulları birçok bölgede ulaşımı zorlaştırdı ve birçok köy yolunun kapanmasına sebep oldu. Yetkililerin koordineli çalışması ve yardımsever kuruluşların destekleri, mahsur kalan sürücü ve vatandaşlara umut oldu ve yaşanan zorlukların en kısa sürede aşılması için çaba harcanmaya devam edildi. Bu tür durumlarda dayanışma ve yardımlaşma önemli bir role sahip olup, olumsuz durumların etkilerini en aza indirmek adına büyük bir öneme sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kar ve Tipi Ulaşımda Aksamalara Neden Oldu: 96 Mahalle Yolu Kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!