G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.885,94

Van İl Emniyeti’nden Kaçakçılık Operasyonu: 94 Kilogram Gümrük Kaçağı Ele Geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. 29 Nisan ile 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlar ile il genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesi amaçlandı. Bu operasyonlar kapsamında toplamda 94 kilogram gümrük kaçağı külçe altın, 2 bin 190 paket sigara, 72 elektronik sigara, 26 elektronik sigara likidi, 85 şarj aleti, 21 kulaklık, 4 cep telefonu, 4 sim kart ve hafıza kartı ile 2 sahte pasaport ele geçirildi. Tüm bu olaylarla ilgili toplamda 34 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Özellikle Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda ise dikkat çekici bir olay yaşandı. Bu operasyonda, tır kullanarak sınırı geçmeye çalışan bir şüpheli tespit edildi ve yapılan aramada 18 kilo 725 gram gümrük kaçağı altın ele geçirildi. Tır şoförü olan E.Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanan şüpheli, hakimlik kararıyla cezaevine gönderildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İstihbarat şubeleri ile Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucu gerçekleştirilen bu operasyon, geçtiğimiz günlerde Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleşti. Tırda yapılan aramada, toplam ağırlığı 18 kilo 725 gram olan 23 külçe altın ve 22 altın bilezik ele geçirildi. Bu olayın ardından şüpheli olan E.Ç. gözaltına alındı ve işlemlerin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü, operasyonların devam edeceğini ve kaçakçılıkla mücadele konusundaki kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Operasyonlar sırasında ele geçirilen malzemelerin yasal süreçlerinin takip edileceği ve şüphelilerin adalet önünde hesap verecekleri vurgulandı. Bu tür operasyonların toplumun huzur ve güvenliği için büyük önem taşıdığı ve emniyet güçlerinin bu konuda titizlikle çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Son olarak, olayla ilgili haber kaynağının İHA olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İl Emniyeti’nden Kaçakçılık Operasyonu: 94 Kilogram Gümrük Kaçağı Ele Geçirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!