G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Uzmanlar uyarıyor: Yol hipnozundan korunmak için yapmanız gerekenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayram tatili sona ererken, dönüş yolculuğunda yoğunluk arttı. Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkan Yardımcısı ve İleri Sürüş Uzmanı Ramazan Ceylan, yolculuk sırasında yol hipnozundan korunmanın önemine vurgu yaptı. Ceylan, belirli aralıklarla molalar vererek göz yorgunluğunu önlemenin gerekliliğini vurguladı. Yorgunlukla beyinde görüntü şeklinde değişiklikler olduğunu belirten Ceylan, kendimizi ve diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atmamak adına gerektiğinde dinlenilmesi gerektiğini söyledi.

Yolculuk sırasında araç bakımlarının tam olması gerektiğini ifade eden Ceylan, yaz ve kış lastiklerine dikkat edilmesi ve aracın genel bakımının yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca emniyet kemeri kullanımına ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurguladı. Hız sınırlarına riayet edilmesi ve cep telefonu kullanımının önlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Ceylan, uzun yolculuklarda mola verilmesi gerekliliğine de dikkat çekti. İstanbul gibi uzak bir şehre seyahat ederken, düzenli aralıklarla mola verilmesi ve vücudun dinlendirilmesi gerektiğini söyledi. Telafisi olmayan hatalardan kaçınılması ve trafik kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini belirtti. Kazaların en aza indirilmesi için kurallara uymak gerektiğini vurguladı.

Ramazan Ceylan, sürücülerin yolculuk sırasında dikkatli olmaları gerektiğini ve yol hipnozundan kaçınmak için mola sürelerinin düzenli bir şekilde planlanması gerektiğini belirtti. Yorgunluğun beyinde değişikliklere neden olabileceğini ve bu durumun trafik güvenliğini tehlikeye atabileceğini ifade etti. Sonuç olarak, sürücülerin hem kendi hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği için uyanık olmaları ve kurallara uymaları gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uzmanlar uyarıyor: Yol hipnozundan korunmak için yapmanız gerekenler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!