G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

Uyum Haftası Başlıyor: Öğrenciler ve Aileler Heyecanla Bekliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan uyum programı bugün başladı. Bu program kapsamında öğrenciler ve öğretmenler arasındaki tanışma etkinlikleri ile desteklenecek. Uyum haftası, öğrencilerin yeni okullarına ve öğretmenlerine alışmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Okula başlayacak olan öğrencilerin ailelerine de “İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası” sunumu yapılacak. Aileler, öğrencilerin okula uyum sürecinde destek olacak bilgiler edinecekler.

Ortaokula geçiş yapacak öğrenciler için ise 9 Eylül haftasında “Ortaokul 5. Sınıfa Uyum Rehberi” sunumu düzenlenecek. Bu sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri gerçekleştirilecek ve ailelere okulun iç ve dış atmosferi hakkında bilgi verilecek. Öğrencilere ise rehberlik uygulamaları yapılarak uyum sürecine destek olunacak. Bu etkinlikler, okul müdürlükleri tarafından belirlenen saatlerde gerçekleştirilecek ve aile-çocuk-öğretmen etkileşiminin artırılması hedeflenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından liseye başlayacak öğrenciler için “Liseye Hoş Geldin” kitapları hazırlandı. Bu kitaplar, lise müfredatındaki değişiklikleri ve yeni dersleri tanıtmayı, öğrencilere başarılı bir lise dönemi geçirmeleri için ipuçları sunmayı amaçlıyor. Kitaplar, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikleri içeriyor. Bakanlık tarafından hazırlanan kitaplara, “https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin” adresinden erişilebilecek.

Yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında geçerli olacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, 9 Eylül itibarıyla kademeli olarak uygulanmaya başlanacak. Bu doğrultuda öğretmenlere yönelik çeşitli eğitim kursları düzenlendi. Akademisyenler ve alan uzmanları tarafından hazırlanan eğitim programlarına 9 binin üzerinde öğretmen katıldı. Bu öğretmenler, yarın itibarıyla görev yaptıkları illerde müfredat değişikliklerine ilişkin eğitim programları düzenleyerek diğer öğretmenlere destek olacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uyum Haftası Başlıyor: Öğrenciler ve Aileler Heyecanla Bekliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!