G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Urla’da 10 Köpek Zehirlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, geçtiğimiz gece Urla ilçesi Gülbahçe Mahallesi’nde meydana geldi. Mahalle sakinleri, 10 köpeğin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü Urla Belediyesi Veterinerliğine bildirdi. Belediye ekipleri, köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü tespit ederken, diğer sokak köpeklerini korumak amacıyla sabaha kadar nöbet tuttular.

Gülbahçe Mahalle sakinlerinden 23 yaşındaki Elif Sarı, köpeklerin zehirlenerek öldürülmesine büyük bir tepki gösterdi. Sarı, “Bizler bu hayvanları seven, besleyen, bakan insanlarız. Fakat sevenler kadar sevmeyenlerin de olduğunu gördük. Veterinerin söylediğine göre hayvanlar tarım ilacı ya da fare zehiriyle zehirlendiler. Sahipli ve çipi olan köpeklerin de aralarında olduğu 8-10 tane köpeğimizi ağzında köpüklerle titrer halde bulduk. Zehir çok kuvvetli olduğu için ve panzehiri de bulunmadığı için hepsini kaybettik” şeklinde konuştu.

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü HAYDİ Polisleri ve Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme ve araştırmalar başlattı. Zehirlenen köpeklerin kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zehirlendiği biliniyor ancak sorumlular henüz tespit edilemedi. Olayın soruşturması devam ederken, mahalle sakinleri ve hayvanseverler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiriyor ve benzer olayların önlenmesi için yetkililerden gereken adımların atılmasını talep ediyor.

Yaşanan bu acı olay, Gülbahçe Mahallesi’nde hayvanseverler arasında büyük bir üzüntü yarattı. Köpekseverler, benzer olayların tekrar yaşanmaması için daha etkin önlemlerin alınmasını istiyor. Bu tür kötü niyetli saldırıların önlenmesi ve suçluların adalet önüne çıkarılması için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulanıyor.

Urla ilçesinde meydana gelen köpek zehirlenme olayı, hayvan hakları savunucuları ve yerel yönetim yetkilileri arasında endişe yarattı. Benzer olayların yaşanmaması için ilçe genelinde hayvanseverlere ve köpek sahiplerine uyarılarda bulunulurken, sorumluların en kısa sürede tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin yapılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Urla’da 10 Köpek Zehirlendi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!