G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.822,38

Üniversiteli Gençler Zabıta Olmak İçin Yarışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İKTİDARIN ekonomide uyguladığı politikalar, geçim zorluklarını derinleştirirken, toplumun her kesimini olumsuz etkiliyor. Bu durumun en çarpıcı örneklerinden biri de üniversite eğitimi almış gençler… Özellikle hukuk, siyasal bilimler ve uluslararası ilişkiler gibi prestijli fakültelerden mezun olan bireyler bile iş bulmakta zorlanıyor. Bu çerçevede, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) üniversite mezunları için zabıtalık sınavı açması, işsizlikle boğuşan gençler için adeta bir kurtuluş umudu oldu.

10 BİN BAŞVURU BEKLENİYOR

Yazılı ve mülakat sınavına katılmak için başvuru yapanlar arasında hukuk ve uluslararası ilişkiler mezunları, fizyoterapistler, atanamayan öğretmenler, coğrafya öğretmenliği mezunları, siyaset bilimi, kamu yönetimi ve bilişim sistemleri mezunları da yer alıyor. Ancak, belediye sadece 113 zabıta alacak. Başvuruların sayısı şu an itibarıyla 4 binin üzerinde. 3 Ekim’de başlayan başvuru süreci, Ankara dışından gelen katılımcılarla birlikte 11 Ekim’e kadar devam edecek. Başvuruların, online ya da Atatürk Spor Salonu’ndaki stantlarda bireysel olarak yapılmasıyla birlikte toplam başvuru sayısının 10 bini geçmesi bekleniyor. Adaylar için 30 yaş sınırı bulunuyor ve 18-24 Ekim tarihlerinde yazılı ile mülakat sınavına alınacaklar.

Bugünlerde ekmek aslanın midesinde!

Zabıta olmak için başvuran üniversite mezunu adaylar, “Mesleğimizi icra edemiyoruz, iş bulamıyoruz. Bakanlıklar ve birçok kamu kurumunda işe girebilmek için iktidardan referans gerekiyor. Gönlümüzdeki meslek bu değil ama ekmek artık zorunlu hale geldi. Bir iş bulmak istiyoruz,” ifadelerini kullandılar. Başvuranlardan Ramazan Duman, “İşsizlikten kaynaklanan ciddi sorunlar var. Bu tür alımlar gençleri motive ediyor” dedi. Diğer bir aday Cem Yüksel ise, “Bu fırsatı bize sundukları için Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim,” şeklinde konuştu.

KPSS’den en az 65 puan şart

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Olcay Atakan, yaptığı açıklamada, Zabıta Daire Başkanlığı bünyesine 133 yeni zabıta katacaklarını belirtti. “Şu ana kadar 4 bin civarında başvuru oldu. Adaylar için, kadınlarda en az 1.60 boy, erkeklerde ise 1.67 boy şartı ve KPSS 2024’te P3 notunun en az 65 puan olması gerekmektedir,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversiteli Gençler Zabıta Olmak İçin Yarışıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!