G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Üniversite adayları için tercih dönemi başlıyor: İşte 2024-YKS’te bilinmesi gerekenler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yarın başlayacak olan 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi, 2 Ağustos’a kadar devam edecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen YKS’nın sonuçları 8-9 Haziran tarihlerinde yapılan sınavın ardından 17 Temmuz’da açıklandı. Bu sonuçların ardından üniversite adayları için tercih dönemi başlayacak ve tercihler 2 Ağustos’a kadar devam edecek. Toplamda 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için adaylar, tercihlerini 2 Ağustos’a kadar tamamlayabilecekler. Tercih işlemleri “ais.osym.gov.tr” internet adresinden gerçekleştirilebilecek. Adaylara bilgi sağlamak amacıyla 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yarın yayınlanacak. Adaylar tercih yaparken dikkat etmeleri gereken konuların başında ilgi ve yeteneklerine göre tercihte bulunmaları ve tercih listelerini oluştururken hayallerindeki üniversite ve bölümleri ilk sıralara yazmaları gerekiyor.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde ikamet eden adaylar için özel kontenjanlar ayrıldı. 34 yaşını tamamlamış kadınlar, şehit eş ve çocukları, gazi eş ve çocukları ile depremzede adaylar için belirlenen kontenjanlar, merkezi yerleştirmeyle yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek. Tercihlerin tümünü çok istenen programlar arasından yapan adaylar, puanlarının yüksek olmaması durumunda hiçbir programa yerleşemeyebilecek.

YKS tercihlerinde adayların, geçen yılın sıralamalarına göre tercihte bulunmaları önem taşıyor. Adaylar en fazla 24 tercihte bulunabilecekler ve tercih listesindeki programların sırasının istek sıralarına uygunluğunu kontrol etmeleri gerekiyor. Tıp, mühendislik, hukuk, diş hekimliği gibi belirli programlar için gerekli olan en düşük başarı sırası koşulu uygulaması da bu yıl devam edecek.

Yeni lisans ve ön lisans programları için açılan kontenjanlarla birlikte öğrencilere daha geniş bir yelpazede tercih imkanı sunulacak. Ayrıca tercih danışmanlığı hizmeti verilerek adaylara destek olunacak ve üniversiteler tercih fuarları düzenleyerek öğrencileri bilgilendirecek. YKS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Yükseköğretim programlarının boş kalan kontenjanlarına ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Adayların tercih yaparken dikkat etmeleri gereken detaylar hakkında bilgiler, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Üniversite adayları için tercih dönemi başlıyor: İşte 2024-YKS’te bilinmesi gerekenler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!