G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.052,96
Petrol78,83
GR. ALTIN2.915,29
BTC2.098.138,78

Uluslararası Festivalde Filistin’e Ses Verdi: Gülsen Tuncer’in Anlam Dolu Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Anlam Dolu Bir Katılım

Bu yıl Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen geleneksel korteje katılan Gülsen Tuncer, boynunda Filistin bayrağına sahip bir atkı ile dikkat çekti. 78 yaşındaki usta oyuncu, bu tercihini özellikle vurgulayarak, festivalin sadece eğlence olmadığını, aynı zamanda daha derin sosyal mesajlar taşıdığını ifade etti.

Kortej esnasında, "Orta Doğu’da insanlar ölüyor, hayatlar değişiyor, kadim şehirler yok oluyor, yaşam çöküyor," diyen Tuncer, bu olguların çirkin ve acımasız dünya politikalarının bir sonucu olduğunu belirtti. "Burada festivale katılmak için toplandık ama bizim duyarlılıkla hareket eden herkesin kalbi bu acılarla sızlıyor. Ben her gün Filistin’i, Lübnan’ı, Ürdün’ü, İran’ı ve Irak’ı düşünüyorum. Ülkemizi de unutmuyorum. Bu nedenle festivale gelirken bavuluma koyduğum ilk eşya kefiyeydi," şeklinde konuştu.

Tuncer, İsrail’in saldırılarının büyük bir haksızlık olduğunun da altını çizerek, bu durumun sadece Filistin’in değil, tüm dünyanın bir meselesi olduğunu vurguladı. Saldırılarda doğanın ve canlıların da büyük zarar gördüğüne dikkat çeken sanatçı, "Bu durumlardan erkekler, kadınlar, yaşlılar, gençler, hayvanlar ve doğa etkileniyor. Yaşam, maddi ve manevi bir çöküş yaşıyor. O coğrafyada insanlar çok acı bir savaşın içinde. Bizim bu mesajı iletmemiz gerekiyor," dedi.

“Eğer barış istiyorsak, bu sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için olmalı,” diyen Tuncer, savaşların kimin çıkarları doğrultusunda yapıldığını bilmek gerektiğini belirterek, kendimizi bu oyunlara karşı korumamız gerektiğine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uluslararası Festivalde Filistin’e Ses Verdi: Gülsen Tuncer’in Anlam Dolu Mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!