G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,85
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,19
GR. ALTIN2.874,58
BTC2.179.111,45

Uludağ Üniversitesi’nde Tüberküloz Alarmı: Olayın Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uludağ Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde okuyan bir öğrenciye 12 Mart 2024 tarihinde tüberküloz tanısı konulduğu bildirildi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, tanı konulduktan sonra hemen öğrencinin temaslı taraması için önlemler alındı. Öğrencinin girdiği sınıflardaki öğrenci ve öğretim elemanlarının listeleri istendi ve listeler aynı gün gönderildi.

2 Nisan 2024 tarihinde Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Eğitim Fakültesinde öğrencilere temaslı taraması yapıldı. Toplamda 186 kişiye akciğer filmi çekilirken, 132 kişiye de PPD deri testi uygulandı. Sonuçlara göre herhangi bir pozitif vaka ile karşılaşılmadı. Ancak tedbir amaçlı taramaların devam edeceği belirtildi.

DMM açıklamasında, resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi gerektiği ve sadece resmi makamların açıklamalarının dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, halkta panik yaratmaya yönelik iddialara da itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Uludağ Üniversitesi ve Bursa İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yapılan temaslı taramasında herhangi bir olumsuz durumun ortaya çıkmaması önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Öğrencilere yapılan testler sonucunda herhangi bir pozitif vakaya rastlanmaması, alınan tedbirlerin etkili olduğunu gösterdi.

Öğrenci sağlığı ve güvenliği açısından gerekli önlemlerin alındığı ve sürecin yakından takip edildiği vurgulandı. Tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların yayılmasını engellemek için gerekli taramaların ve testlerin yapılmasının önemine değinildi. Kamuoyunun sakin olması ve resmi yetkililerden gelen bilgilere güvenmesi gerektiği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uludağ Üniversitesi’nde Tüberküloz Alarmı: Olayın Detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!