G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,77
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,54
GR. ALTIN2.932,86
BTC2.090.894,15

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, cinayetin tetikçisi yakalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetin tetikçisi olan Eray Özyağcı, olay sonrası kendisini taşıyan motokurye Vedat Balkaya tarafından Gölbaşı-Haymana yolu üzerinde bulunan boş bir benzin istasyonuna bırakıldı. Bu sırada Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Özyağcı’yı buradan alırken, Balkaya ise İstanbul’a doğru yola çıktı.

Özyağcı, yaklaşık olarak 1.5 aylık bir süre boyunca kayıplara karıştı. Ancak aynı gün akşamı, Kocaeli’de yakalandı. T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, Balkaya’nın yakalanması ile birlikte cep telefonu ve GPS cihazı ele geçirildi. Cep telefonundan elde edilen bilgilere göre Balkaya, suikastın ardından bir mola vererek tuvalette ayna karşısında “görev tamam” pozu verdiği görülüyor. Ayrıca Balkaya’nın motorunu durdurarak yoldayken fotoğraf çektiği de tespit edildi.

Motokurye Balkaya’nın, bu fotoğrafları kimlerle paylaştığı hala belirsizliğini koruyor. Soruşturma devam ederken, bu fotoğrafların ne amaçla çekildiği ve kimlerle paylaşıldığı merak konusu olmaya devam ediyor. Öte yandan, cinayetin detayları ve katılımcıların arka planlarıyla ilgili de soruşturma geniş kapsamlı olarak sürdürülmektedir.

Doç. Dr. Sinan Ateş’in ölümü Türkiye genelinde büyük üzüntü yaratmış ve sosyal medyada geniş yankı bulmuştur. Olayın ardından ise tüm kesimler, adaletin sağlanması ve benzer olayların yaşanmaması adına ortak bir talepte bulunmuştur. Kamuoyu, cinayetin detaylarına ilişkin gelecek açıklamaları ve soruşturmanın sonuçlarını merakla beklemektedir. Bu üzücü olayın aydınlatılması için yürütülen çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti, cinayetin tetikçisi yakalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!