G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO37,51
CNY4,83
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,48
GR. ALTIN2.892,65
BTC2.043.741,79

Ülkü Ocakları eski başkanının cinayetinde azmettiricisi olduğu iddia edilen isim mahkemede savunma yapmaya devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi, Türkiye gündemini hala meşgul ederken, 1 Temmuz’da görülecek duruşma öncesinde cinayetin azmettiricisi olduğu iddia edilen Tolgahan Demirbaş’ın savcılık ifadeleri gün yüzüne çıkıyor.

Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ateş cinayetiyle ilgili azmettirici olarak yargılandığı gerekçesiyle savcılığa verdiği ifadesinde, olayın siyasi mecraya çekilmeye çalışıldığını, savcının bu tuzaklara düşmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Demirbaş, Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya gibi isimlerle aynı safta durulmaması gerektiğini ve onların tehdit siyasetine karşı durulması gerektiğini vurguladı.

Demirbaş’ın ifadesinde dikkat çeken bir diğer nokta ise, Sinan Ateş’e ait adres, uçuş kayıt bilgileri ve konum bilgilerini Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a neden gönderdiği sorusu oldu. Demirbaş, bilgilerin gönderilmediğini söyleyerek bilirkişi raporunda bir hata olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca amacın Sinan Ateş’in evinin önüne pankart asmak olduğunu savundu.

Savcı ile Demirbaş arasındaki diyalogda ise ilginç detaylar öne çıktı. Savcı, Demirbaş’a Çağlar Zorlu’dan aldığı konum bilgilerini Kırşehir’de olduğunu Ahmet Yiğit Yıldırım’a ilettiğini hatırlayıp hatırlamadığını sordu. Demirbaş bu olayı hatırlamadığını belirtirken, amacın pankartı boşuna asmamak olduğunu savundu. Ayrıca savcı, Ahmet Yiğit Yıldırım’ın Sinan Ateş’in Türkiye’ye giriş yapması konusunda bilgi isteyip istemediğini sorduğunda da Demirbaş hatırlamadığını ve pankart konusunun dışında bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Tolgahan Demirbaş’ın savcılık ifadeleri, Sinan Ateş cinayeti davasına yeni bir boyut kazandırırken, 1 Temmuz’da yapılacak olan duruşma merakla bekleniyor. Davanın gelişmeleri Türkiye kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkü Ocakları eski başkanının cinayetinde azmettiricisi olduğu iddia edilen isim mahkemede savunma yapmaya devam ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!