G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,52
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,16
GR. ALTIN2.879,64
BTC2.182.548,88

Ülke Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz (Antalya il merkezi haric), Batı Karadeniz (Sinop haric), Ankara, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, Batı Karadeniz’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı olacak.

Yağışların en kuvvetli olması beklenen bölgeler arasında İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale’nin güneyi, Muğla’nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri bulunuyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor ve rüzgarın batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova için sarı kodlu uyarı yayımladı. Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde azalacağı, diğer bölgelerde ise artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli olacağı, Güneydoğu Anadolu’da ise kuzeyli yönlerden hafif esmesi bekleniyor. Ancak ülkemizin batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esen rüzgarlar, kısa süreli fırtına şeklinde olabilir. Kuvvetli yağış beklenen bölgeler arasında İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale, Muğla, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük yer alıyor.

Özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ ile Edirne’nin güney ilçelerinde kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. İstanbul’da sağanak yağış etkili oldu ve vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı.

Ankara Valiliği sosyal medya hesabından sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. İzmir için de kuvvetli yağış uyarısı yapıldı ve sel, su baskını gibi risklere karşı tedbir alınması gerektiği duyuruldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 7 günlük hava tahmin raporuna göre, hava sıcaklıklarının artarak mevsim normallerine çıkacağı, daha sonra mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Bölgelere göre hava durumu açısından detaylı bilgiler de raporda yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülke Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!